Triple Chocolate Cheescake

de Geanina87 in Torturi, 1 Ian 2014 | 4298 vizualizari

 

Reteta e preluata de la bucataras Poliana careia ii multumesc frumos. Eu am "ornat" diferit, nu am folosit Toffifee si caramelul meu e dulce ,nu sarat :)

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 350 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 2 linguri de lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Caramel:

  • 200 g zahar
  • 4 lg apa
  • 70 g unt
  • 70 g smantana grasa
  • 100 g arahide prajite nesarate

Primul strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de lapte

Crema de branza:

  • 300 g branza de vaci
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g smantana
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 4 g gelatina

Al doilea strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura ulei

Decor: Pasta de zahar facuta in casa

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triple Chocolate Cheescake:

Caramel: Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul si apa si lasam la foc mediu sa se caramelizeze, amestecand cu o lingura din lemn.Cand incepe sa fiarba nu mai amestecam si dam focul mai mare.Cand isi schimba culoarea (auriu), luam de pe foc,adaugam smantana amestecand rapid si untul (la temperatura camerei) taiat cubulete.La final punem si alunele si lasam caramelul la racorit.

Crusta: Biscuitii ii sfarmam cu ajutorul robotului, ii punem intr-un bol mai mare, adaugam cacaoa,zaharul,scortisoara,laptele si untul topit si omogenizam.Tapetam o tava cu fund detasabil cu hartie de copt. Eu m-am ajutat de inelul de tort din Camara ;) Presam biscuitii in tava, dar si pe peretii acesteia cu ajutorul unui pahar.Dam la congelator 10 minute pentru o racire mai rapida,apoi turnam caramelul racorit, dupa care dam iar la rece. Pregatim primul strat de ciocolata: rupem ciocolata bucatele si o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul si laptele.Lasam sa se racoreasca si cand caramelul e intarit turnam ciocolata deasupra si dam la rece.

Crema de branza:Gelatina o punem lin 3 linguri de apa si o lasam vreo 10 minute.Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca.Cand inca mai este calda punem si gelatina si amestecam sa se dizolve granulele. Intr-un bol mai mare omogenizam branza si smantana cu ajutorul unui blender,dupa care ne folosim de un mixer la viteza mica.Punem ciocolata si mixam in continuare, apoi incorporam cu grija frisca batuta. Crema de branza o turnam peste primul strat de ciocolata si dam la congelator pentru 10 minute, timp in care pregatim al doilea strat de ciocolata care se prepara la fel ca primul strat.Se lasa la racorit putin,apoi se toarna peste crema de branza intarita. Se lasa la frigider 2-3 ore. Se orneaza dupa bunul plac si se serveste cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triple Chocolate Cheescake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort savarina