Forma ceramica se unge cu unt.
Mamaliga se amesteca impreuna cu oul si de pune in forma.
Deasupra se rade cascaval si se baga in cuptorul incins la 150 grade pentru 20-30 minute.
Se serveste calda.
Intai ne ocupam de aluat. Din ingredientele mentionate framantam un aluat si-l lasam la dospit. Cat se dospeste aluatul pregatim umplutura.
Ceapa curatata,saplata si tocata marunt se pune la inabusit cu uleiul si 50 ml. apa. Cand ceapa este sticloasa se adauga vinetele. Se calesc impreuna pana...
Fileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede.
Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se scurge surplusul de ulei.
Pentru garnitura de mazare: ceapa se curata, spala si se toaca marunt....
Am luat o bucata muschi de porc,aproximativ 700g.
Se spala carnea,se sterge cu u prosop din hartie si se taie pe lungimea fibrei,subtiid-o cat se poate.
Bucata de carne subtiata se unge cu ulei,sareaza si condimenteaza dupa gust.Eu am folosit condimentele trecute la ingrediente.
Am...
Boccelutele sunt de fapt clatite.
Intr-un vas de mixat se amestecaoul,uleiul,laptele si200g.faina si un praf de sare.
Compozitia se lasa sa se odihneasca 5-10 min.
Clatitele se coc dupa metoda cunoscuta.Tigaia de clatite se pune la incins si cu polonicul se toarna compozitia(un polonic...
Soia se pune intr-un castron si se opareste circa 10 min.
Ceapa se curata,se toaca si se inabuse cu 1 lingura de ulei si 2 linguri apa.
Cand ceapa este sticloasa,se adauga soia scursa si se mai lasa pe foc 5 min..
Se stinge focul.se adauga o lingura suc de rosii,marar tocat,sare,piper...
Se amesteca toate ingredientele (mai putin cacao) intr-un bol cu mixerul.
Compozitia se desparte in doua.
Intr-una din compozitii se pune cacao si se amesteca bine pentru incorporare.
Tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt.
Compozitia de pune in mijlocul tavii alternativ:o...
Merele se spala si se rad pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie.
Le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga zeama care a mai ramas.
Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare.
Foile:...
Foile de varza se desfac si li se taie cotoarele.
Soia se pune intr-un castron,iar peste ea se toarna apa fiarta,lasandu-se 15-20 minute la inmuiat.
Morcovul se curata,se spala si se toaca marunt la cutit sau blender
Prazul se curata,se spala si se toaca marunt.
Orezul se spala si se...
Din franzela se taie 3 felii pe care se pun feliile de branza sau pate vegetal.
Se orneaza dupa gust si posibilitati.
Cafeaua se prepara dupa preferinta.
Fructul folosit este la latitudinea fiecaruia.
Prazul se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se inabuse prazul.
Peste praz se pune in tigaie si o ceasca de apa (50ml.)
Se lasa la inabusit pana devine mai moale.
Se ia de pe foc se asezoneaza cu sare,piper si boia.
Patrunjelul tocat marunt se...
Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare.
Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul.
Intr-o tigaie teflonata se pune uleiul si se caleste putin usturoiul.
Se scoate usturoiul,se pun creveti pentru 5 minute....
Pulpele de pui fara os se spala,depieliteaza si se sterg cu prosop absorbant.
Le-am asezonat cu baza Mirodenia ,ierburi italiene,praf de usturoi si le-am lasat putin sa se intreparunda aromele.
Intr-un vas de ceramica am pus cei 3 catei de usturoi taiati in doua,pulpele pe care le-am...
Urzicile se curata sa ramana doar varfurile,se spala si se pun la fiert.Am pus intr-o oala de 5 l.aproximativ 3 l.apa si le-am pus la fiert.Daca apa clocoteste cand se pun urzicile si se lasa la fiert 30 min.Dupa ce s-au fiert,urzicile se scurg si se toaca marunt.Intre timp se curata ceapa...
Faina se pune intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat usor maleabil si nu se lipeste de mana.
Aluatul se lasa la dospit circa o jumatate de ora.
Cat se...
Legumele se curata,spala si se toaca marunt.
Intr-o oala de 4 l. punem apa la fiert.
Cand clocoteste apa adugam legumele.
Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga sucul de rosii.
Dupa cateva clocote se adauga zeama de varza.Lasam la fiert pana dispare spuma si adaugam...
Intai am pus copanele la fiert.
Ceapa taiata julien se pune la calit impreuna cu 2 linguri ulei de masline si 2 linguri supa de pui.
Ciupercile se spala,se taie in bucati mai mari si adauga peste ceapa.Se calesc impreuna timp de 10 minute.
Vinul se adauga si se lasa la fiert inca 10...
Copanele se spala,se curata si se aseaza in tava.
Intr-un castron se pregateste sosul din toate celelalte ingrediente,astfel incat sa fie bine incorporate.
Se toarna sosul peste copanele si se da la cuptorul incins la 175 grade pentru 45-50 minute.
Se serveste cald, cu garnitura de piure...
Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute .
Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat, care nu se lipeste de maini.Daca este nevoie se mai...
Foi
Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute.
Intre timp se face umplutura.
Albusurile cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri. Se adauga nuca...
Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara.
Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert.
Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa.
Se pune apa fiarta cat sa acopere boabele desi cam doua degete peste.
Tot acum se une si cartoful...
Intr-un vas am amestecat ouale cu uleiul,praful de sare,faina si laptele.
Intr-o tiagaie cu teflon am pus cu polonicul din compozitie .
Am lasat sa se rumeneasca pe o parte,apoi am intors clatita.
Si tot asa pana am terminat intreaga compozitie.
Au iesit vreo 20 de clatite.
Pulpele se spala si se condimenteaza dupa gust(eu am folosit condimente Kotanyi).
Legumele spalate,sterse,taiate julien si cateva buchetele de brocoli si pun in tigaia incinsa, se pune capacul si se lasa la foc potrivit pentru 15-20 minute.
Dupa 10 minute carnea se intoarce.
A fost...
Pentru biscuit:
Se amesteca faina de migdale cu prima parte de zahar(300 g.),prima parte de albus de ou(110 g.)si batoanele de vanilie, usor cu o spatula.
Separat se bat celelalte albusuri si zaharul ramas pana la consistenta de bezea.
Se incorporeaza usor cu aluatul anterior.
Tava...
Bucata de piept de porc sapalata,portionata este pudrata ,pe ambele parti,cu chili,piper,praf de usturoi si verdeturi italiene.
Toate bucatile sunt puse intr-un castron,acoperite cu folie alimentara si lasate in frigider pana dimineata.
Dimineata le-am scos si le-am pus in tava.Peste ele am...
Ardeii se spala,sterg,li se scot cotoarele,semintele si nervurile
Apa impreuna cu zaharul se pun la fiert pentru un sirop bine legat.
Cand siropul este gata se pun ardeii taiati julien grosier .
Dulceata se fierbe 15-20 minute.
Se adauga zeama de lamaie si lingurita de chili.
Dupa...
Intr-o cratita de 3 l. se pun la fiert apa cu zaharul pentru un sirop,Se fierbe pana se leaga bine(sa ramana siropul ca o bobita cand este scos pe o farfurioara).
Ardeii se spala se sterg, se curata de cotoare, seminte si nervuri, apoi se taie julien.
Cand siropul este bine legat se adauga...
Nucile le macinam sau le pisam.
Merele,morcovul si telina se rad.
Intr-un castron se amesteca:morcovul,marul,telina,nucile si mierea.
Deasupra se toarna zeama de lamaie.
Pentru inceput taiem castravetii rondele si ii punem la fiert intr-o craticioara sau ibric.Sunt lasati sa fiarba pana dau 2-3 clocote. Apa in care au fiert se scurge.
Pulpele de pui le punem la fiert cu sare.
Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa taiata marunt.(eu am...
Blatul se prepara simplu.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe teluri.
Apoi adaugam in ordine uleiul,faina,zaharul vanilat si praful de copt.In acest timp amestecam cu lingura de jos in sus.
Toata compozitia se toarna in tava( 25/40 cm.)tapetata cu hartie de copt .
Se...
Gustare calda cu cascaval "Delaco"
Forma ceramica se unge cu unt. Mamaliga se amesteca impreuna cu oul si de pune in forma. Deasupra se rade cascaval si se baga in cuptorul incins la 150 grade pentru 20-30 minute. Se serveste calda.
Rulada cu vinete
Intai ne ocupam de aluat. Din ingredientele mentionate framantam un aluat si-l lasam la dospit. Cat se dospeste aluatul pregatim umplutura. Ceapa curatata,saplata si tocata marunt se pune la inabusit cu uleiul si 50 ml. apa. Cand ceapa este sticloasa se adauga vinetele. Se calesc impreuna pana...
File de peste pane cu garnitura de mazare
Fileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede. Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se scurge surplusul de ulei. Pentru garnitura de mazare: ceapa se curata, spala si se toaca marunt....
Muschi file de casa
Am luat o bucata muschi de porc,aproximativ 700g. Se spala carnea,se sterge cu u prosop din hartie si se taie pe lungimea fibrei,subtiid-o cat se poate. Bucata de carne subtiata se unge cu ulei,sareaza si condimenteaza dupa gust.Eu am folosit condimentele trecute la ingrediente. Am...
Boccelute cu crema de vanilie
Boccelutele sunt de fapt clatite. Intr-un vas de mixat se amestecaoul,uleiul,laptele si200g.faina si un praf de sare. Compozitia se lasa sa se odihneasca 5-10 min. Clatitele se coc dupa metoda cunoscuta.Tigaia de clatite se pune la incins si cu polonicul se toarna compozitia(un polonic...
Cartofi umpluti cu soia" Inedit"
Soia se pune intr-un castron si se opareste circa 10 min. Ceapa se curata,se toaca si se inabuse cu 1 lingura de ulei si 2 linguri apa. Cand ceapa este sticloasa,se adauga soia scursa si se mai lasa pe foc 5 min.. Se stinge focul.se adauga o lingura suc de rosii,marar tocat,sare,piper...
Chec de post by Laura
Se amesteca toate ingredientele (mai putin cacao) intr-un bol cu mixerul. Compozitia se desparte in doua. Intr-una din compozitii se pune cacao si se amesteca bine pentru incorporare. Tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt. Compozitia de pune in mijlocul tavii alternativ:o...
Prajitura cu lapte "Joya" si mere
Merele se spala si se rad pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie. Le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga zeama care a mai ramas. Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare. Foile:...
Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"
Foile de varza se desfac si li se taie cotoarele. Soia se pune intr-un castron,iar peste ea se toarna apa fiarta,lasandu-se 15-20 minute la inmuiat. Morcovul se curata,se spala si se toaca marunt la cutit sau blender Prazul se curata,se spala si se toaca marunt. Orezul se spala si se...
Mic dejun "inedit"
Din franzela se taie 3 felii pe care se pun feliile de branza sau pate vegetal. Se orneaza dupa gust si posibilitati. Cafeaua se prepara dupa preferinta. Fructul folosit este la latitudinea fiecaruia.
Impletita cu praz
Prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune uleiul si se inabuse prazul. Peste praz se pune in tigaie si o ceasca de apa (50ml.) Se lasa la inabusit pana devine mai moale. Se ia de pe foc se asezoneaza cu sare,piper si boia. Patrunjelul tocat marunt se...
Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus
Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul. Intr-o tigaie teflonata se pune uleiul si se caleste putin usturoiul. Se scoate usturoiul,se pun creveti pentru 5 minute....
Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus
Pulpele de pui fara os se spala,depieliteaza si se sterg cu prosop absorbant. Le-am asezonat cu baza Mirodenia ,ierburi italiene,praf de usturoi si le-am lasat putin sa se intreparunda aromele. Intr-un vas de ceramica am pus cei 3 catei de usturoi taiati in doua,pulpele pe care le-am...
Urzici
Urzicile se curata sa ramana doar varfurile,se spala si se pun la fiert.Am pus intr-o oala de 5 l.aproximativ 3 l.apa si le-am pus la fiert.Daca apa clocoteste cand se pun urzicile si se lasa la fiert 30 min.Dupa ce s-au fiert,urzicile se scurg si se toaca marunt.Intre timp se curata ceapa...
Cornulete cu bors
Faina se pune intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat usor maleabil si nu se lipeste de mana. Aluatul se lasa la dospit circa o jumatate de ora. Cat se...
Ciorba cu biban de mare
Legumele se curata,spala si se toaca marunt. Intr-o oala de 4 l. punem apa la fiert. Cand clocoteste apa adugam legumele. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga sucul de rosii. Dupa cateva clocote se adauga zeama de varza.Lasam la fiert pana dispare spuma si adaugam...
Pui cu smantana si castraveti by Ancuta
Intai am pus copanele la fiert. Ceapa taiata julien se pune la calit impreuna cu 2 linguri ulei de masline si 2 linguri supa de pui. Ciupercile se spala,se taie in bucati mai mari si adauga peste ceapa.Se calesc impreuna timp de 10 minute. Vinul se adauga si se lasa la fiert inca 10...
Copanele cu sos picant
Copanele se spala,se curata si se aseaza in tava. Intr-un castron se pregateste sosul din toate celelalte ingrediente,astfel incat sa fie bine incorporate. Se toarna sosul peste copanele si se da la cuptorul incins la 175 grade pentru 45-50 minute. Se serveste cald, cu garnitura de piure...
Chifle cu iaurt
Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute . Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat, care nu se lipeste de maini.Daca este nevoie se mai...
Prajitura frantuzeasca by Merisor
Foi Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute. Intre timp se face umplutura. Albusurile cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri. Se adauga nuca...
Fasole batuta
Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara. Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert. Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa. Se pune apa fiarta cat sa acopere boabele desi cam doua degete peste. Tot acum se une si cartoful...
Clatite
Intr-un vas am amestecat ouale cu uleiul,praful de sare,faina si laptele. Intr-o tiagaie cu teflon am pus cu polonicul din compozitie . Am lasat sa se rumeneasca pe o parte,apoi am intors clatita. Si tot asa pana am terminat intreaga compozitie. Au iesit vreo 20 de clatite.
Pulpe de pui cu legume
Pulpele se spala si se condimenteaza dupa gust(eu am folosit condimente Kotanyi). Legumele spalate,sterse,taiate julien si cateva buchetele de brocoli si pun in tigaia incinsa, se pune capacul si se lasa la foc potrivit pentru 15-20 minute. Dupa 10 minute carnea se intoarce. A fost...
Macarons
Pentru biscuit: Se amesteca faina de migdale cu prima parte de zahar(300 g.),prima parte de albus de ou(110 g.)si batoanele de vanilie, usor cu o spatula. Separat se bat celelalte albusuri si zaharul ramas pana la consistenta de bezea. Se incorporeaza usor cu aluatul anterior. Tava...
Cap de piept cu verdeturi italiene
Bucata de piept de porc sapalata,portionata este pudrata ,pe ambele parti,cu chili,piper,praf de usturoi si verdeturi italiene. Toate bucatile sunt puse intr-un castron,acoperite cu folie alimentara si lasate in frigider pana dimineata. Dimineata le-am scos si le-am pus in tava.Peste ele am...
Dulceata de ardei kapia cu chili
Ardeii se spala,sterg,li se scot cotoarele,semintele si nervurile Apa impreuna cu zaharul se pun la fiert pentru un sirop bine legat. Cand siropul este gata se pun ardeii taiati julien grosier . Dulceata se fierbe 15-20 minute. Se adauga zeama de lamaie si lingurita de chili. Dupa...
Dulceata de ardei kapia
Intr-o cratita de 3 l. se pun la fiert apa cu zaharul pentru un sirop,Se fierbe pana se leaga bine(sa ramana siropul ca o bobita cand este scos pe o farfurioara). Ardeii se spala se sterg, se curata de cotoare, seminte si nervuri, apoi se taie julien. Cand siropul este bine legat se adauga...
Salata de cruditati
Nucile le macinam sau le pisam. Merele,morcovul si telina se rad. Intr-un castron se amesteca:morcovul,marul,telina,nucile si mierea. Deasupra se toarna zeama de lamaie.
Mancare de pui cu castraveti
Pentru inceput taiem castravetii rondele si ii punem la fiert intr-o craticioara sau ibric.Sunt lasati sa fiarba pana dau 2-3 clocote. Apa in care au fiert se scurge. Pulpele de pui le punem la fiert cu sare. Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa taiata marunt.(eu am...
Prajitura cu crema de nuci
Blatul se prepara simplu. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe teluri. Apoi adaugam in ordine uleiul,faina,zaharul vanilat si praful de copt.In acest timp amestecam cu lingura de jos in sus. Toata compozitia se toarna in tava( 25/40 cm.)tapetata cu hartie de copt . Se...