Da duminica trecuta,cand a fost emisiunea"Romania te iubesc"si a vazut Matei cum se fac mezelurile a zis ca nu mai mananca mezeluri cumparate.Sa-mi faci tu!zise baiatul.Si Bunica s-a conformat.
Am luat o bucata muschi de porc,aproximativ 700g.
Se spala carnea,se sterge cu u prosop din hartie si se taie pe lungimea fibrei,subtiid-o cat se poate.
Bucata de carne subtiata se unge cu ulei,sareaza si condimenteaza dupa gust.Eu am folosit condimentele trecute la ingrediente.
Am rulat-o si am lasat-o peste noapte,pentru a se intrepatrunde aromele.
A doua zi dimineata,am rulat-o stras si am legat-o cu ata destul de strans.
Intr-o cratita de 3l.am pus muschiul rulat,zeama de varza,foile de dafin si 400ml. apa.Am fiert la foc potrivit cam 2 ore.
Intr-o alta caratita mai mica am pus vinul, sucul de rosii ,piperul boabe si o parte din compozitia de la fiert .Am bagat-o la cuptor pentru a se rumeni frumos.
Am scos muschiul,l-am pus pe o tava iar deasupra un capac din lemn si o greutate pentru a se presa..Dupa cateva ore ,am luat greutatea,am desfacut ata si a fost tocmai bun de mancat.
Se poate servi si ca fel principal alaturi de o garnitura si o salata.
1
Stim toti ca muschiul de porc este fad si atunci am folosit uleiul .