Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI121
Retete

Placinta cu prune

In Prajituri la 8 Iul 2013

Prunele se spala,se rup in jumatati  si li se scot samburii. Margarina impreuna cu o cana de faina se freaca intre palme Restul de faina se pune intr-un vas de framantat. Se adauga margarina framantata,oul,zaharul,smantana vanilia si praful de copt. Se framanta pana se incorporeaza...

Budinca de cartofi by Merisor

In Mancaruri de legume la 2 Iul 2013

Punem la fiert intr-o craticioara apa cu sare. Cartofii curatati spalat ii taiem in cuburi. Cand sunt fierti ii strecuram si-i lasam la racit,putin. Amestecam branza cu ouale si mararul tocat marunt. Vasul ceramic se unge cu unt. Punem cartofii intr-un castron si-i amestecam cu...

File de macrou pe pat de mamaliga

In Peste la 2 Iul 2013

Fileul de macrou se spala,se usuca bine cu un servetel absorbant si se pune in tigaia Dry Cooker.Lasa 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-un ceaun punem apa cu sare la fiert. Cand da in clocot punem malaiul in ploaie. Mestecam sa nu se prinda. Este gata cand se desprinde de ceaun cu...

Spaghete cu legume si nuci

In Spaghete la 1 Iul 2013

Legumele se spala,se curata si se taie julien. Intr-un wok punem uleiul de maslin si sotam legumele cam 5 minute. Adaugam sosul,acoperim si lasam sa fiarba inabusit circa 10 minute,pana scade  sosul. Pastele le-am pus la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte, scurgem apa si trecem...

Cartofi a la Bunica

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2013

Pieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul. Ceapa spalata si curatat se taie solzisori. Se pune in tigaie  peste pieptul afumat . Cartofi se curata,se spala si se taie rondele...

Spaghette cu creveti

In Spaghete la 28 Iun 2013

Pentru inceput punem pastele la fiert in apa clocotita si cu putin sare. Intr-o tigaie punem uleiul si calim putin usturoiul. Cand usturoiul este rumenit il scoatem si adaugam crevetii pentru 5 minute. Dupa 5 minute adaugam vinul si lasam la fiert pana la evaporarea vinului. Stingem...

Inghetata de vanilie

In Dulciuri la 24 Iun 2013

Galbenusurile impreuna cu zaharul se pun pe foc. Se fierb la foc moale pana se topeste zaharul,obtinem o crema. Lasam crema la racit si ne ocupam de frisca. Intr-un vas de mixer punem frisca lichida si o mixam bine. Adaugam crema de galbenusuri si vanilia. Se lasa la congelator...

Tort Amandina

In Torturi la 24 Iun 2013

Blatul: Mixam albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri. Adaugam galbenusurile mixand in continuu. Cand au fost bine incorporate galbenusurile adaugam aromele,faina si cacao. Amestecam totul cu o lingura de lemn, de jos in sus usor. Compozitia se toarna intr-o...

Painici Laugenbrot

In Piine la 12 Iun 2013

Pregatim aluatul framantand toate ingredientele sau putem sa le punem in masina de paine-program faramantare. Lasam circa o jumatate de ora la dospit. Dupa dospire formam un sul mai gros si taiem 15-16 bucati .Eu le-am taiat de grosimea a doua degete. Intr-o cratita punem la fiert...

Tort cu bezea caramelizata

In Torturi la 11 Iun 2013

Blatul Mixam albusurile cu un praf de sare pana stau pe teluri. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi zaharul mixand in continuare. Cand s-a topit zaharul se adauga cacao, apoi faina amestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus pana la incorporarea completa. Intreaga compozitie se toarna...

Avocado cu branza fina din lapte de capra

In Salate la 5 Iun 2013

Scoatem samburele de la avocado si asezonam cu sare si piper. Branza,rosiile ,ceapa,patrunjelul se toaca marunt  si se stropesc cu o lingurita  ulei de masline. Se iua cu o lingurita si se pun in avocado. Pofta buna!

Dulceata de capsuni reteta (2)

In Dulceata / Gem la 4 Iun 2013

Dulceata de capsuni reteta Intr-o cartita de 6 l am pus 2 kg. zahar tos si 1l. de apa si le-am pus pe foc pentru un sirop mai legat. Capsunele spalate si curatate de codite le-am pus in cratita cand siropul a fost legat bine. Am fiert aproape o ora la foc moale.Se spumuieste din cand in...

Medalion de somon in crusta de ierburi

In Somon la 31 Mai 2013

Intr-un castron se pun:pesmetul,patrunjelul tocat marunt,coaja de lamaie,sare,piper,ierburile  italiene,catelul de usturoi tocat marunt si uleiul de masline.Se amesteca bine. Medalionul de somon se spala,sareaza,pipereaza si se unge cu putin ulei de masline. Bucata de peste se da prin...

Cartofi cu oregano

In Mancaruri de post la 29 Mai 2013

Cartofii se spala,se curata de coaja sau se lasa cu coaja. Se spala bine si se pun intr-un castron. 2 linguri ulei de masline,sare,piper si oregano se amesteca intr-un bol. Acest amestec se toarna peste cortofi si se amsteca,cu mana. Tava se unge cu lingura de ulei ramasa,se rastoarna...

Prajitura cu iaurt si visine

In Prajituri la 29 Mai 2013

Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet. Visinele le-am spalat si le-am scos samburii. Branza "Ceva fin cu smantana" se amesteca impreuna cu zaharul si vanilia pana la omogenizare. Peste acestea se...

Trigoane cu "Branza cremoasa din lapte de capra"de la Delaco

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

Aluatul l-am lasat la dezghetat. L-am intins putin cu ajutorul sucitorului. Aluatul l-am taiat in forma de patrat Intr-un castonel am batut oul cu putina  sare si l-am amestecat cu branza sfaramata cu furculita. Pe fiecare patrat am pus branza,apoi l-am impaturit sub forma de...

Legume cu Branza de capra de la Delaco

In Mancaruri de legume la 23 Mai 2013

Curatam legumele ,le spalam si le taiem julien(eu le-am taiat grosier). Le punem in tigaia Dry Cooker pentru 20 de minute. Dupa 10 minute se ridica ,capacul si se pune branza taiata jumatati de rondele. Se mai lasa 10 minute si o putem servi. Am ornat cu rosie taiata felii.

Cartofi noi cu branza

In Mancaruri de legume la 21 Mai 2013

Cartofii spalati si curatati i-am pus in tava. Usturoiul spalat,curatat si pisat cu sare l-am pus peste ei. Deasupra am turnat uleiul. Am sarat,piperat ,am pus apa pana la jumatatea lor si i-am bagat in cuptorul incins la 175 grade. Cat cartofii au stat in cuptor am ras branza....

Dovlecei cu sos de usturoi

In Mancaruri de post la 17 Mai 2013

Dovleceii se spala,se taie rondele sau pe lungime. Am pus pe foc tigaia "minune" ,iar cand s-a incins am pus dovleceii. Au stat la fript ca, 5-7 minute pe fiecare parte. I-am facut in doua ture,ca n-am avut doua tigai;) Sosul de usturoi:firele de usturoi curatate,spalate si...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 11 Mai 2013

8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars. Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte le-am pus la fiert,pana se topeste zaharul. Am adaugat si celelalte 400 ml. lapte,pentru a se...

Salata de avocado cu miez de lapte

In Salate la 1 Mai 2013

Avocado se curata de coaja,i se scoate samburele si se taie cubulete . Ceapa se curata,spala si toaca marunt. Patrunjelul se toaca marunt.  Toate ingredientele se pun intr-un castron ,se amesteca si se asezoneaza cu sare,piper si zeama de lamaie dupa gust. Rosiile se taie pe...

Dorada la cuptor pe sare

In Peste la 28 Apr 2013

Pestele se curata,eviscereaza si se spala. In tava aragazului se pune sarea si pestele peste sare.  Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 20 minute,dupa care se scoate tava si se intoarce pestele. Lasam in cuptor pentru inca 10-15 min. Se serveste cu mujdei sau cu salata...

Prajitura cu crema caramel

In Prajituri la 27 Apr 2013

Pragatim intai blatul. Se bat 6 albusuri cu 6 linguri zahar pana stau pe telurile mixerului. Cand albusurile sunt bine batute se adauga pe rand galbenusurile mixand in continuare. Apoi se adauga pe rand nesul si uca amestecand usor de jos in sus. La sfarsit adaugam 6 linguri de...

Stelute cu mere caramelizate

In Prajituri la 27 Apr 2013

Formele se ung cu unt. In fiecare forma se pune cate o lingura zahar tos. Pentru fiecare forma cate o jumatate de mar taiat felii,care se pun in forma peste zahar. Se presara putina scortisoara peste mere. Formele se baga in cuptorul incins la 170 grade pentru 10 minute. Cat...

Cosulete umplute cu soia Inedit si legume

In Mancaruri de post la 25 Apr 2013

Intai ne ocupam de aluatul pentru cosulete. Din faina ,apa calda,drojdie,ulei,sare,zahar farmantam un aluat. Aluatul este elastic si nu foarte tare. Il lacoperim cu un prosop si il lasam la dospit jumatate de ora. Umpultura: Punem soia intr-un castron si peste ea turnam apa fiarta....

Mancare de cartofi cu masline

In Mancaruri de post la 24 Apr 2013

Ceapa se curata,spala si se toaca marunt. Punem pe foc o cratita cu apa, 200 ml, si cand incepe sa fiarba adaugam ceapa. O lasam la inabusit 10 minute. Cartofii curatati, spalati, taiati in cuburi ii adaugam peste ceapa.  Se adauga inca 200 ml apa.  Lasam la fiert circa...

Cozonac cu rahat si nuca

In Prajituri la 19 Apr 2013

Intr-un vas se amesteca (folosind mixerul) 50 g. drojdie,370 g. zahar.0,500 l lapte si 3 oua. Le amestecam cat sa le incorporam. Acoperim vasul si il lasam 12 ore. Intr-un vas de framantat punem compozitia, adaugam 1 kg. faina si amestecam cu mixerul. Cand faina este incorporata,adaugam...

Platou cu"Miez de lapte"

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2013

Ridichile,rosiile si castravetele se spala si se taie dupa dorinta.Si se taie dupa dorinta. Se scoate branza de ambalaj. Platoul se aranjeaza dupa priceperea si vointa fiecaruia.

Aperitiv "Delaco"

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2013

Bagheta se taie felii. Luam o felie de paine si o ungem cu ceva fin. Pe o  alta felie punem o felie de Miez de lapte. Cascavalul il asezam pe ultima felie. Le ornam dupa pricepere si plac.

Mar copt cu "Miez de Lapte"

In Dulciuri la 15 Apr 2013

Marul se curata de samburi. O forma de ceramica se unge cu unt, se presara cu o ligurita zahar brun. Marul cu cotorul scos se aseaza in forma si se umple cu branza Miez de lapte". Deasupra marului se pune o bucata de branza presarata cu zahar. Se da la cuptor pentru 30 minute....

Afisate 391 - 420 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Esti fierbinte!Tu trebuie sa fii cauza incalzirii globale.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]