O prajitura de post foarte buna!
Merele se spala si se rad pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie.
Le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga zeama care a mai ramas.
Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare.
Foile:
Se amesteca laptele,uleiul,zaharul,amoniacul cu faina.
Intai puneam cam 600 g faina si apoi mai adaugam pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de mana la framantat.
Aluatul se imparte in 3 parti.
Fiecare parte se intinde,obtinandu-se o foaie.
Tava de copt(eu am folosit tava dreptunghiulara a aragazului)se tapeteaza cu hartie de copt.
Foaia intinsa uniform se pune pe hartia din tava si se da la cuptorul incins la 175.grade.
Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.
Asamblare: foaie,mere,foaie,mere si ultima data foaie.
Se pundeaza si se taie a doua zi,dupa ce se inmoaie putin.
1
cantitatea de faina poate fi putin mai mare sau mai mica,depinde de marca (eu am folosit faina Castello)
2
laptele de soia se poate inlocui cu apa sau lapte de vaca