Fasole batuta

de Bunica in Mancaruri de post, 13 Feb 2013 | 23847 vizualizari

 

Este ora pranzului si va invit la o fasole batuta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ceapa rosiepentru salata
  • ceapa
  • o lingura ulei
  • 1/2lingurita boia dulce sau iute
  • 1 lingura suc de rosii
  • 4 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara.

Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert.

Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa.

Se pune apa fiarta cat sa acopere boabele desi cam doua degete peste.

Tot acum se une si cartoful intreg.

Cand este aporape fiarta se pun legumele taiate marunt.

Se adauga cimbrul si uleiul.

Cand fasolea a fiert ,se scurge apa,sa adauga o lingura de uleisi usturoiul pisat si se mixeaza

Ceapa se taie marunt si se caleste usor.Se adauga boia dupa gust si o lingura suc de rosii.

Se servete cu salata de ceapa sau cu ceapa calita.

TIPS-URI

1

Cartoful se pune intreg pentru a absorbi gazele degajate de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Dana_Retetegg 1

20.02.2013, 17:30

Panacris 1

20.02.2013, 17:43

Bună, buna!

MVMih 1

02.03.2013, 16:09

Bunica!...Saru'mana pentru masa ...si mai vreau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume