Macarons

de Bunica in Prajituri, 3 Feb 2013 | 7619 vizualizari

 

"Macarons de Paris" m-a incantat de cum l-am gustat. Din mai ma tot gandesc cum sa fac sa-l prepar?Dar emisiunea Top Chef,la care a participat juratul Tudor Constantinescu,mi-a risipit toate nedumeririle privind prepararea.Tudor a postat reteta. Dar na,alt necaz, ca nu gaseam faina de migdale crude.Ieri cand veneam de la meciul lui Matei ,Gusti a oprit la Bacania Veche.Acolo am gasit faina de migdale.Pretul mi s-a parut putin cam piperat.

 

INGREDIENTE

  • 300 g.faina de migdale
  • 300 g. zahar pudra
  • 220 g. albus de ou impartit in doua portii a cate 110 g.
  • seminte din 3 batoane de vanilie
  • 300 g. zahar pudra
Crema de vanilie
  • 400 g. frisca lichida
  • 4 batoane de vanilie
  • 500 g. ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

Pentru biscuit:

Se amesteca faina de migdale cu prima parte de zahar(300 g.),prima parte de albus de ou(110 g.)si batoanele de vanilie, usor cu o spatula.

Separat se bat celelalte albusuri si zaharul ramas pana la consistenta de bezea.

Se incorporeaza usor cu aluatul anterior.

Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt.

Cu un posh de fac discuri de 3 cm. direct pe hartie.

Tava se baga in cuptorul incins la 140 grade pentru 12-14 minute.

Dupa trecerea timpului decoacere, se scoate tava,se ia hartia cu discuri cu tot si se pune pe blat la racit.

Crema:

se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga treptat in 3 transe ciocolata alba,in prealabil topita.

Se pune crema intr-o tava si se da la rece pentru 6 ore.

Se umplu pastilele de macarons,ca o pricomigdala,si se lasa la rece 12-24 ore.

TIPS-URI

1

Pastilele de macarons se scot de pe hartie cand sunt reci.

2

Eu am colorat o parte din aluat si o parte din crema cu cu sirop de la dulceata de sfecla.

3

E de preferat sa se pregateasca intai crema.

4

Pastile de macarons trebuie sa fie moale pe interior si crocanta la suprafata.

5

Pe partea interioara trebuie sa aiba pe margine ca un inel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Adelaide, cu crema de portocale

pe 14.01 la 10:45

Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară

pe 14.01 la 09:19

Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 13.01 la 20:13

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

pe 13.01 la 10:06

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macarons