Urzici

de Bunica in Mancaruri de post, 12 Mar 2013 | 10888 vizualizari

 

Hai la trufandaleee! Astazi am fost in piata si erau foarte multe urzici.Nu m-am putut abtine si am cumparat o jumatate de kilogram. Am curatat la ele o ora,dar la final a iesit o mancare foarte buna si sanatoasa! Va invit la o portie sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg. urzici
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingurita faina
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici:

Urzicile se curata sa ramana doar varfurile,se spala si se pun la fiert.Am pus intr-o oala de 5 l.aproximativ 3 l.apa si le-am pus la fiert.Daca apa clocoteste cand se pun  urzicile si se lasa la fiert 30 min.Dupa ce s-au fiert,urzicile se scurg si se toaca marunt.Intre timp se curata ceapa si se toaca foarte marunt sau se toaca in blender. Intr-o tigaie teflonata se pun cele 3 linguri ulei de masline si ceapa.Se caleste putin,pana devine sticloasa.Peste ceapa se pun urzicilesi se calesc impreuna cu ceapa.Din cand in cand se toarne cate putina zeama de urzici.Pentru a le omogeniza bine am pus o lingurita de faina.Cand faina este fiarta se asezoneaza cu sare,piper,chili si usturoi dupa gust.

Se servesc calde cu sau fara mamaliguta.

TIPS-URI

1

Dupa ce se curata se spala in 2-3 ape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Teo 1

13.03.2013, 22:41

Buni, chiar asa de ce ai luat doar o jumatate de kg?invitati ai multi si ele se topesc repede!

Bunica 1

14.03.2013, 12:32

Mi-am insusit critica Teo!

Oana 1

16.03.2013, 17:47

Miam, ce-mi plac! Si mie mi-a facut mama Si cu o mamaliguta langa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalele padurarului (de post)