Voiam ceva bun si usor de preparat.Si iata ce-a iesit!
Soia se pune intr-un castron si se opareste circa 10 min.
Ceapa se curata,se toaca si se inabuse cu 1 lingura de ulei si 2 linguri apa.
Cand ceapa este sticloasa,se adauga soia scursa si se mai lasa pe foc 5 min..
Se stinge focul.se adauga o lingura suc de rosii,marar tocat,sare,piper dupa gust.
Pana se raceste umplutura ne ocupam de cartofi.
Cartofii se curata,se spala si se taie in doua.
Se scobesc la mijloc pentru a face loc umpluturii.
Umplem cartofii si ii asezam intr-un vas(eu am folosit de ceramica)in care am pus restul de ulei.
Am pus in mijloc cartofii ramasi de la scobit si soia.
Am adaugat sucul de rosii ramas,sare,piper,ierburi aromate,praf de ueturoi.
Vasul l-am acoperit cu folie de staniol si l-am bagat in cuptor incins la 175 grade.
Dupa 30 min.am scos folia si am lasat vasul in cuptor pana s-au rumenit cartofii(circa 40min.)
Am scos vasul si am presarat marar tocat peste cartofi.
Se servesc cu muraturi sau salata verde.