Cabanosul se taie bucati de 3 cm. si se cresteaza la capete.
Foietajul decongelat se taie fasii de 1 cm.
Fiecare bucata de cabanos se infasoara cu foietaj.
Fasiile de foietaj trebuie sa se suprapuna putin.
Se pun in tava de copt tapetata cu hartie.
Se ung cu ou si se presara...
Mai intai ne ocupam de bezea.
Macinam nucile foarte fin.
Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri.
Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu nucile .
Totul se lasa deoparte pana facem compazitia de paleuri.
Se bat cele 4 oua cu zaharul ca...
Intr-o oala am pus capul de piept,foile de dafin,sare,piper,enibahar si zeama de varza cat sa depaseasca cu doua degete carnea.
Am lasat sa fiarba la foc moale pana se desprind oasele.
Se stinge focul si se lasa la racit.
Cand este caldut se scot oasele si se adauga usturoiul pisat....
Matele de oaie se pun in apa sa se desareze.
Cat matele stau in apa se prepara carnea.
Eu am cumparat-o si mi-a tocat-o la macelarie.
Am pus intr-un vas(lighean)carnea de oaie,porc si vita.
Se adauga sarea,cimbru,piperul si o cana ,cam 250 ml.zeama de oase si usturoiul pisat.
Am...
Am avut macroul in congelator.L-am decongelat,spalat sarat,piperat si l-am pus in tava unsa cu ulei de masline.
Am adaugat usturoiul ,vinul,sucul de rosii,rozmarinul si busuiocul si l-am bagat la cuptor pana s-a rumenit frumos.
A iesit o bunatate.
Untul impreuna cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul.
Mixand in continuare adaugam alternativ cate un ou si putina faina.
Cand am terminat de adaugat toate ouale si toata faina, stafidele si zaharul vanilat.
In tava tapetata cu hartie de copt se pune aluatul cu ajutorul unei...
Ceapa se curata,se taie julien ,se freaca ,cu sare si se lasa 10 minute,apoi se spala de sare.
Cartofii si telina se curata,spala,se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert.
Cand s-au fiert se scot in castroane separate si se lasa la racit.
Telina se mixeaza cu uleiul si zeama de...
Spalam ciupercile si le punem pe un servetel absorbant le scurs.
Ceapa se curata,se spala si se marunteste in blender.
Intr-o tigaie punem uleiul si ceapa.
Ciupercile taiate in 4 se pun in blender si se maruntesc bine.
Cand ceapa este sticloasa ,adaugam ciupercile.
Dupa cateva...
Pentru inceput facem o marinata din:sare,piper,1 lingura ulei de masline,oregano,rozmarin ,1 lingura zeama de lamaie,1lingura zeama de portocala si punem pentru 10-15 minute goujonettele de somon la marinat.
Acum ne ocupam de ciuperci.Le spalam,taiem feliute si le punem intr-un wook...
2 linguri de zahar le-am pus intr-o cana pentru siropul da zahar ars.
Am amestecat ouale+2 linguri+zaharul vanilat+lapte .
Zaharul ars din cana l-am pus in 2 forme din ceramica si l-am intins pe toata suprafata formei.
Peste zaharul ars am turnat compozitia de lapte,ou,zahar.
Am bagat...
Am folosit creveti congelati.
Am pus crevetii la decongelat in apa rece ,circa 10-15 min..
I-am spalat ,apoi intr-un castron am pus crevetii,sare,piper,putin busuioc,oregano,vinul si uleiul. Au stat circa 10 min.la marinat.
Intre timp am pus pe foc un wok.
Intreaga compozitie am...
Ceapa,morcovul,ardeiul se spala si se pun in belder la maruntit.
Intr-o creatita de 1/12 l se pune apa la fiert.
Cand apa da in clocot se pun legumele la fiert.
Ciupercile se spala si se taie marunt.Se pun peste legumele aproape fierte.
Cand au fiert ciupercile se pune sucul de rosii...
Pestele se curata,eviscereaza si se spala.Intr-un vas termorezistent se aseaza pestele,care se asezoneaza cu sare,piper cimbru,rozmarin(cimbru si rozmarinul dupa gust).Jumatatea de lamaie taiata felii se pune printre peste.Deasupra se pun feliile de rosii(taiate rondele),usturoiul,uleiul si...
Am cumparat o punga de calamar congelat de 500g.
Calamarul congelat l-am pus in strecuratoare la decongelat.
Dupa decongelare l-am spalat si lasat la scurs.
Pe un platou am presarat faina si sare.Pe acest platou am pus bucatile de calamar si deasupra am sarat si presarat faina.
Intr-o...
Pentru inceput am pus migdalele in cuptorul incins pentru cateva minute la prajit. Le-am lasat sa se raceasca si apoi le-ai rasnit foarte fin.
Toate legumele le-am spalat,sters,apoi le-am pus in blender.Mai intai ceapa.Am pregatit o tigaie in care am pus uleiul si apoi pe foc.In tigaie...
Drojdia impreuna cu zaharul se freaca putin pana devine ca o pasta moale.
Intr-un vas se pune faina (cam 550g.),apa,uleiul,drojdia si sarea si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.Daca este nevoie se mai adauga faina. Aluatul se inveleste cu un prosop si se lasa la dospit circa o...
Se pregateste o tava termorezistenta,se unge cu unt si se presara cu o lingura de zahar. Merele se curata,se taie cuburi si se pun in tava.Deasupra se lor se presara 1 lingura de zahar si scortisoara.Tava se da la cuptor pentru 20 de minute.
Cat timp marele stau la cuptor se pregateste...
Gogosarii se spala,se scot cotoarele si se taie in fasii subtiri.
Se pun in borcanele spalate si uscate.
Deasupra se toarna sosul fierbinte .Sosul facut din:400ml.ulei,500ml.apa,300ml.otet,400g.pasta de tomate200g.zahar,3 linguri sare,piper,foaie de dafin se pune la fiert pana se ingroasa...
Pentru inceput se preincalzeste cuptorul.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Se adauga uleiul zaharul vanilat mixand continu.
La sfarsit adaugam praful de copt si faina pe care le amestecam cu lingura usor de jos in sus.
Tava aragazului se tapeteaza cu hartie...
Toate ingredientele se pun intr-un vas cu peretii inalti si se mixeaza pana se omogenizeaza. O tava de dimensini30/40cm.se tapeteaza cu hartie de copt.
Toata compozitia se toarna in tava si se da la cuptor. Cand se rumeneste ,se face testul cu sobitoarea pentru a ne convinge ca este coapta....
Cornul se taie pe lungime la jumatate.
Fiecare parte se unge cu Ceva fin de la Delaco.
Peste branza se pun cateva felii de salam uscat.
Peste salam punem ardei rosu .
Cascavalul taiat ,doua felii.
Salata se pune deasupra.
Se alatura cele doua jumatati si se preseaza putin.
Toate ingredientele se taie in forma rotunda si se aseaza unele peste altele formand un turn.Daca vrem sa fie mai inalt le repetam.
Avem grija ca deasupra sa fie o felie de cascaval.
Punem sandvisul pe farfurie si-l ornam.
Painea se decupeaza sub forma de inima.
Se unge cu branza "Ceva fin".
Deasupra se pune o felie de ardei rosu decupat in forma de inima.
Peste ardei se aseaza o felie de cascaval si o inimioara.
Asezam inimioara pe o frunza de salata.
Felia de paine se decupeaza cu o forma rotunda.
Se unge cu branza Ceva fin de la Delaco.
Peste branzica se pune o felie de rosie si o frunza de salata.
Deasupra se pune o felie rotunda de cascaval.
Putina branza am colorat-o cu putin suc de sfecla rosie si am facut obrajii rusinati.
Felia de paine se decupaza rotund cu ajutorul unei forme.
Se unge cu Ceva fin de la Delaco si se orneaza cu ardei si masline.
Sandvisul es pune pe o frunza de salata.
Pasta de soc fiind procesata se pune direct in caratita alaturi de zahar.
Se fierb pana se ingroasa putin,incat sa curga.
Cand este gata se ia de pe foc si se pune in borcane.
Borcanele se capacesc si se pun in camara .
Zaharul cu pasta de merisor se pun intr-o cratita de 4 l.si se pun la fiert.
Se fierb avand grija sa nu se lipeasca.
Cand s-a ingrosat putin se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pune in borcane ,se pun capacele bine infiletate .
Se pun in camara,asteptand sa fie folosite.
Intr-o cratita de 4 l am pus pasta de catina si zaharul si le-am pus la fiert.
Din cand in cand am amestecat pentru a nu se prinde.
L-am fiert pana s-a ingrosat putin.
Se lasa sa se raceasca si se pune in borcan.
se capaceste si la camara cu el.
Este delicios!
Se pune oul la fiert in apa rece circa5 minute.Se curata si se amesteca cu o lingura de branza cu smantana.Pe felia de paine se intinde crema de branza si ou,iar deasupra se rade cascaval din abundenta.
Se pune oul la fiert in apa rece si se lasa la fiert 5 minute.se trece printr-un jet de apa rece,se curata si se taie in doua.
Felia de paine se unge cu unt.Deasupra se pune felia de cascaval si oul.Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Cabanos in foietaj
Cabanosul se taie bucati de 3 cm. si se cresteaza la capete. Foietajul decongelat se taie fasii de 1 cm. Fiecare bucata de cabanos se infasoara cu foietaj. Fasiile de foietaj trebuie sa se suprapuna putin. Se pun in tava de copt tapetata cu hartie. Se ung cu ou si se presara...
Paleuri cu bezea
Mai intai ne ocupam de bezea. Macinam nucile foarte fin. Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri. Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu nucile . Totul se lasa deoparte pana facem compazitia de paleuri. Se bat cele 4 oua cu zaharul ca...
Sunculita cu boia
Intr-o oala am pus capul de piept,foile de dafin,sare,piper,enibahar si zeama de varza cat sa depaseasca cu doua degete carnea. Am lasat sa fiarba la foc moale pana se desprind oasele. Se stinge focul si se lasa la racit. Cand este caldut se scot oasele si se adauga usturoiul pisat....
Carnati in mate de oaie
Matele de oaie se pun in apa sa se desareze. Cat matele stau in apa se prepara carnea. Eu am cumparat-o si mi-a tocat-o la macelarie. Am pus intr-un vas(lighean)carnea de oaie,porc si vita. Se adauga sarea,cimbru,piperul si o cana ,cam 250 ml.zeama de oase si usturoiul pisat. Am...
Macrou in sos de rosii
Am avut macroul in congelator.L-am decongelat,spalat sarat,piperat si l-am pus in tava unsa cu ulei de masline. Am adaugat usturoiul ,vinul,sucul de rosii,rozmarinul si busuiocul si l-am bagat la cuptor pana s-a rumenit frumos. A iesit o bunatate.
Furstafide
Untul impreuna cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul. Mixand in continuare adaugam alternativ cate un ou si putina faina. Cand am terminat de adaugat toate ouale si toata faina, stafidele si zaharul vanilat. In tava tapetata cu hartie de copt se pune aluatul cu ajutorul unei...
Salata de cartofi cu maioneza de telina si sprot afumat
Ceapa se curata,se taie julien ,se freaca ,cu sare si se lasa 10 minute,apoi se spala de sare. Cartofii si telina se curata,spala,se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert. Cand s-au fiert se scot in castroane separate si se lasa la racit. Telina se mixeaza cu uleiul si zeama de...
Buseuri cu crema de ciuperci
Spalam ciupercile si le punem pe un servetel absorbant le scurs. Ceapa se curata,se spala si se marunteste in blender. Intr-o tigaie punem uleiul si ceapa. Ciupercile taiate in 4 se pun in blender si se maruntesc bine. Cand ceapa este sticloasa ,adaugam ciupercile. Dupa cateva...
Goujonette de somon cu ciuperci
Pentru inceput facem o marinata din:sare,piper,1 lingura ulei de masline,oregano,rozmarin ,1 lingura zeama de lamaie,1lingura zeama de portocala si punem pentru 10-15 minute goujonettele de somon la marinat. Acum ne ocupam de ciuperci.Le spalam,taiem feliute si le punem intr-un wook...
Crema de zahar ars
2 linguri de zahar le-am pus intr-o cana pentru siropul da zahar ars. Am amestecat ouale+2 linguri+zaharul vanilat+lapte . Zaharul ars din cana l-am pus in 2 forme din ceramica si l-am intins pe toata suprafata formei. Peste zaharul ars am turnat compozitia de lapte,ou,zahar. Am bagat...
Creveti in sos de vin
Am folosit creveti congelati. Am pus crevetii la decongelat in apa rece ,circa 10-15 min.. I-am spalat ,apoi intr-un castron am pus crevetii,sare,piper,putin busuioc,oregano,vinul si uleiul. Au stat circa 10 min.la marinat. Intre timp am pus pe foc un wok. Intreaga compozitie am...
Tocanita cu ciuperci
Ceapa,morcovul,ardeiul se spala si se pun in belder la maruntit. Intr-o creatita de 1/12 l se pune apa la fiert. Cand apa da in clocot se pun legumele la fiert. Ciupercile se spala si se taie marunt.Se pun peste legumele aproape fierte. Cand au fiert ciupercile se pune sucul de rosii...
Peste cu rosii la cuptor
Pestele se curata,eviscereaza si se spala.Intr-un vas termorezistent se aseaza pestele,care se asezoneaza cu sare,piper cimbru,rozmarin(cimbru si rozmarinul dupa gust).Jumatatea de lamaie taiata felii se pune printre peste.Deasupra se pun feliile de rosii(taiate rondele),usturoiul,uleiul si...
Calamar prajit
Am cumparat o punga de calamar congelat de 500g. Calamarul congelat l-am pus in strecuratoare la decongelat. Dupa decongelare l-am spalat si lasat la scurs. Pe un platou am presarat faina si sare.Pe acest platou am pus bucatile de calamar si deasupra am sarat si presarat faina. Intr-o...
Ardei umpluti cu orez,ciuperci si migdale
Pentru inceput am pus migdalele in cuptorul incins pentru cateva minute la prajit. Le-am lasat sa se raceasca si apoi le-ai rasnit foarte fin. Toate legumele le-am spalat,sters,apoi le-am pus in blender.Mai intai ceapa.Am pregatit o tigaie in care am pus uleiul si apoi pe foc.In tigaie...
Chifle cu usturoi si masline
Drojdia impreuna cu zaharul se freaca putin pana devine ca o pasta moale. Intr-un vas se pune faina (cam 550g.),apa,uleiul,drojdia si sarea si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.Daca este nevoie se mai adauga faina. Aluatul se inveleste cu un prosop si se lasa la dospit circa o...
Tarta cu mere
Se pregateste o tava termorezistenta,se unge cu unt si se presara cu o lingura de zahar. Merele se curata,se taie cuburi si se pun in tava.Deasupra se lor se presara 1 lingura de zahar si scortisoara.Tava se da la cuptor pentru 20 de minute. Cat timp marele stau la cuptor se pregateste...
Gogosari in sos
Gogosarii se spala,se scot cotoarele si se taie in fasii subtiri. Se pun in borcanele spalate si uscate. Deasupra se toarna sosul fierbinte .Sosul facut din:400ml.ulei,500ml.apa,300ml.otet,400g.pasta de tomate200g.zahar,3 linguri sare,piper,foaie de dafin se pune la fiert pana se ingroasa...
Rulada cu gem de caise
Pentru inceput se preincalzeste cuptorul. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Se adauga uleiul zaharul vanilat mixand continu. La sfarsit adaugam praful de copt si faina pe care le amestecam cu lingura usor de jos in sus. Tava aragazului se tapeteaza cu hartie...
Prajitura cu iaurt si nuca
Toate ingredientele se pun intr-un vas cu peretii inalti si se mixeaza pana se omogenizeaza. O tava de dimensini30/40cm.se tapeteaza cu hartie de copt. Toata compozitia se toarna in tava si se da la cuptor. Cand se rumeneste ,se face testul cu sobitoarea pentru a ne convinge ca este coapta....
Sandvis cu de toate
Cornul se taie pe lungime la jumatate. Fiecare parte se unge cu Ceva fin de la Delaco. Peste branza se pun cateva felii de salam uscat. Peste salam punem ardei rosu . Cascavalul taiat ,doua felii. Salata se pune deasupra. Se alatura cele doua jumatati si se preseaza putin.
Sandvis-Turnulet
Toate ingredientele se taie in forma rotunda si se aseaza unele peste altele formand un turn.Daca vrem sa fie mai inalt le repetam. Avem grija ca deasupra sa fie o felie de cascaval. Punem sandvisul pe farfurie si-l ornam.
Sandvis-Va iubesc!
Painea se decupeaza sub forma de inima. Se unge cu branza "Ceva fin". Deasupra se pune o felie de ardei rosu decupat in forma de inima. Peste ardei se aseaza o felie de cascaval si o inimioara. Asezam inimioara pe o frunza de salata.
Rusine - sandvis cu Ceva fin si cascaval
Felia de paine se decupeaza cu o forma rotunda. Se unge cu branza Ceva fin de la Delaco. Peste branzica se pune o felie de rosie si o frunza de salata. Deasupra se pune o felie rotunda de cascaval. Putina branza am colorat-o cu putin suc de sfecla rosie si am facut obrajii rusinati.
Sandvis cu Ceva fin-Mutrita
Felia de paine se decupaza rotund cu ajutorul unei forme. Se unge cu Ceva fin de la Delaco si se orneaza cu ardei si masline. Sandvisul es pune pe o frunza de salata.
Gem/pasta de soc
Pasta de soc fiind procesata se pune direct in caratita alaturi de zahar. Se fierb pana se ingroasa putin,incat sa curga. Cand este gata se ia de pe foc si se pune in borcane. Borcanele se capacesc si se pun in camara .
Gem de merisoare
Zaharul cu pasta de merisor se pun intr-o cratita de 4 l.si se pun la fiert. Se fierb avand grija sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat putin se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune in borcane ,se pun capacele bine infiletate . Se pun in camara,asteptand sa fie folosite.
Gem de catina
Intr-o cratita de 4 l am pus pasta de catina si zaharul si le-am pus la fiert. Din cand in cand am amestecat pentru a nu se prinde. L-am fiert pana s-a ingrosat putin. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcan. se capaceste si la camara cu el. Este delicios!
Sandvis cu cascaval ,branza ceva fin cu smantana si ou
Se pune oul la fiert in apa rece circa5 minute.Se curata si se amesteca cu o lingura de branza cu smantana.Pe felia de paine se intinde crema de branza si ou,iar deasupra se rade cascaval din abundenta.
Sandvis cu cascaval si ou
Se pune oul la fiert in apa rece si se lasa la fiert 5 minute.se trece printr-un jet de apa rece,se curata si se taie in doua. Felia de paine se unge cu unt.Deasupra se pune felia de cascaval si oul.Se sareaza si pipereaza dupa gust.