publicat la 29.01.2020
publicat la 13.02.2019
publicat la 05.08.2018
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Crochete de ton
Taiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine totul. Formam bilute de marimea unei nuci, le dam prin pesmet apoi le prajim in ulei incins pana...
Chiftelute din legume
Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie. Dam dovlecelul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il stoarcem bine. Morcovul si pastarnacul...
Ciorba cu inimi de pui si menta
Pentru paste punem cele 100 gr de faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc, unde adaugam oul batut si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare, apoi incepem sa framantam cu mana 10 minute. Aluatul trebuie...
Muschiulet de porc la grill
Taiem muschiuletul in 2 sau 3 felii, nu prea subtiri si il condimentam cu amestecul Delikat. Dam la frigider pentru doua ore. Incingem grill-ul, ungem carnea cu uleiul de masline, apoi o prajim pe ambele parti pana se rumeneste usor, nu mai mult de 2- 3 minute pe fiecare parte, pentru a nu...
Aperitiv cu mozzarella si ierburi italiene
Taiem mozzarella si rosiile in cubulete la aceeasi marime si le amestecam bine cu amestecul de ierburi italiene Delikat, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Dam la frigider pentru cca. o ora, dupa care putem servi.
Ciorba cu pastai
Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga morcovul ras prin razatoarea cu gauri mici si pasta de rosii si se mai caleste 2-3 minute. Adaugam apoi 2,5 litri de apa si pastaile taiate cubulete si se lasa la fiert pentru 20 de minute. Curatam rosia de piele si seminte, o taiem...
Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot
Carnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de ulei (in afara de cele 6 linguri) si lasam pe foc pana ceapa se inmoaie. Dam morcovul prin...
Desert brownies cu nuca
Punem intr-o craticioara pe foc, margarina impreuna cu 150 gr de ciocolata in bucati si amestecam frecvent pana se topesc. Dam deoparte sa se racoreasca. Prajim si macinam miezul de nuca. Mixam ouale cu zaharul, zaharul brun, vanilia, romul si un praf de sare timp de 5 minute la viteza...
Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus
Taiem puiul in bucati potrivite si il condimentam cu amestecul Delikat si cateva boabe de piper Delikat macinate bine, apoi il dam la frigider pentru o ora. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, prajim bucatile de pui pana se rumenesc usor, apoi le transferam intr-o tava. Adaugam usturoiul...
Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor
Pentru chiftelute amestecam carnea cu un praf de sare si condimentele Delikat, apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Adaugam apoi oul si faina si amestecam bine. Formam 10 bilute potrivite pe care le prajim in putin ulei pana se rumenesc usor pe toate partile. Intre timp, punem cartofii...
Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita
Crema: Punem frisca pe foc, iar cand s-a infierbantat, adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste. Dam la frigider pentru cca 2 ore. Dupa ce frisca s-a racit, o mixam pana se mai ingroasa si devine mai pufoasa, adaugam 3 linguri de...
Piept de curcan la grill
Condimentam carnea cu paprika, 1 catel de usturoi zdrobit, sosul Worcestershire, sare, piper si 2 linguri din cantitatea de ulei apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Incingem grillul si coacem carnea pe ambele parti pana se rumeneste apoi o taiem fasii. Amestecam carnea cu...
Peste in crusta de sare aromata
Curatam pestele de intestine, dar nu indepartam solzii, apoi il spalam si il uscam bine. Inauntru punem putin piper, un praf de maghiran si 2 felii de lamaie. Batem putin albusurile cu cele 2 linguri de apa, apoi amestecam cu sarea si maghiranul. In tava asezam hartie de copt, apoi un strat...
Ciuperci marinate
Stergem ciupercile de eventualele impuritati si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Le stropim cu doua linguri din cantitatea de ulei de masline si putina sare, apoi le dam la cuptorul pre incalzit la 200 º C, pentru 10 minute. Intre timp taiem marunt usturoiul si il amestecam bine...
Salata de calamar
Spalam bine tentaculele si le punem in vasul de la crock pot impreuna cu ceapa taiata grosier, 3 catei de usturoi, foile de dafin, putina sare, piper si 3-4 linguri de ulei de masline. Setam programul high pentru 3 ore. Cu o ora inainte ca tentaculele sa fie gata, tocam marunt restul de ceapa,...
Tentacule de calamar la slow cooker Crock-Pot
Spalam bine tentaculele si le punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot impreuna cu ceapa taiata grosier, 3 catei de usturoi, foile de dafin, putina sare, piper si 3-4 linguri de ulei de masline. Setam programul high pentru 3 ore. Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert cu putina sare....
Paine aperitiv cu masline si carnati afumati
Curatam de coaja si seminte dovlecelul, apoi il taiem in bucati potrivite. Indepartam pielea carnatilor si ii taiem in bucati, apoi ii punem impreuna cu dovlecelul in robot si tocam. Adaugam ouale, laptele si uleiul si mixam cateva secunde. Punem apoi faina de grau, cea de porumb, oregano,...
Muschi de porc cu usturoi la slow cooker Crock-Pot
Uscam bine carnea cu un prosop de hartie si o ungem cu piperul zdrobit impreuna cu sare, rozmarin si paprika. Incingem o tigaie cu uleiul de masline si prajim bucata de carne pe toate partile pana se rumeneste usor, apoi o scoatem direct in vasul de la cslow cooker Crock-Pot 3.5 l. In...
Desert prajitura Kinder Bueno
Intr-o oala amestecam 240 ml de lapte cu laptele condensat si galbenusurile. Punem oala pe foc mediu si amestecam mereu pana se ingroasa. Dam apoi deoparte pana se raceste. Topim ciocolata cu lapte si cea amaruie, apoi le amestecam cu Nutella. Batem frisca pana devine ferma si amestecam...
Desert melci cu rahat
Omogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de copt si o punem peste preparatul anterior. Incepem sa framantam adaugand si restul de lapte, esenta...
Paste cu bacon si ciuperci
Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile feliate, putina sare si piper. Calim la foc mediu pana ciupercile incep sa se inmoaie dupa care adaugam...
Desert Tiramisu
Amestecam galbenusurile trecute prin sita cu zaharul pe bain-marie timp de 10-15 minute pana devin o crema groasa si se deschid la culoare. Dam deoparte si lasam la racorit, apoi adaugam mascarpone (dupa ce incorporam mascarpone, zaharul se va topi complet). Frisca rece o batem pana devine...
Rulouri de pui cu sos de ciuperci
Taiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri. Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o lingura de ulei de masline si ungem cu aceasta feliile de pui pe ambele parti. Taiem al doilea catel de...
Pui cu sos garam masala
Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie, dupa care punem garam masala si omogenizam. Adaugam vinul si sucul de...
Bors de gaina
Portionam gaina si o punem la fiert pentru cca o ora (sau mai mult daca gaina e batrana). Se spumeaza ocazional si se completeaza cu apa daca este necesar, astfel incat sa obtinem cca 3 litri de supa. Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam...
Desert mini tarte cu lapte
Punem laptele pe foc impreuna cu o bucata de coaja de portocala (doar partea portocalie). Intre timp mixam ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand laptele s-a infierbantat, adaugam margarina si amestecam pana se...
Frigarui de pui cu chorizo
Taiem carnea in cuburi potrivit de mari si adaugam sosul de soia, chimionul, cimbrul, ceapa, usturoiul, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si il dam la frigider pentru 2 ore. Betisoarele pentru frigarui se pun la inmuiat in apa pentru 30 de minute. Ardeii se taie in patratele la...
Salata cu mozzarella, sfecla rosie si goji
Spalam sfecla si o invelim in folie de aluminiu fara a o curata de coaja. O dam la cuptor pentru cca. o ora, verificand cu o scobitoare daca este coapta. Curatam morcovul si il taiem in fasii lungi. Salata si rucola le spalam si le uscam bine. Cand sfecla s-a racit, o taiem dupa preferinta in...
Desert flan cu lapte condensat si cafea
Punem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa fel incat sa imbracam si peretii acesteia. Cu ajutorul unui tel amestecam ouale impreuna cu...
Aperitiv briose cu ciuperci
Punem drojdia peste laptele caldut, amestecam si dam deoparte pentru 10 minute. Taiem marunt ciupercile, maslinele si busuiocul. Cu ajutorul unui tel batem ouale cu sare apoi adaugam uleiul si faina, amestecam de cateva ori apoi turnam si laptele. Punem si restul de ingrediente tocate si...