Desert eclere cu crema de fructe de padure

de diaconta in Prajituri, 27 Noi 2017 | 6386 vizualizari

 

M-am tot gândit ce desert să fac.
Chiar dacă a fost o zi minunată de toamnă,nu prea am avut chef să mă complic prea mult,mai ales după săptămâna de “foc” pe care am avut-o la serviciu.
Aşa că am ales să pregătesc nişte eclere,reţeta este uşoară, trebuie doar puţină atenţie când coaceţi cojile de eclere.
 
Dacă nu vreţi desert, puteţi la fel de bine să puneţi o umplutură sărată.

 

INGREDIENTE

Pentru cojile de eclere:

  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 130 g unt 82% grasime
  • 180 g faina
  • 5 oua
  • Sare

Pentru crema de fructe de pădure:

  • 200 g zmeura si mure congelate
  • 3 linguri îndulcitor Green Sugar (sau zahar tos)
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 500 g mascarpone
  • Am mai folosit 200 ml frisca lichida si zahar pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu crema de fructe de padure:

Am pregatit cojile pentru eclere.

Pentru acestea se face un aluat oparit.

Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte si am pus toata faina odata.

Am pus si un praf de sare. Am amestecat energic ca sa nu ramana cocoloase, am pus iarasi vasul pe foc si am mai lasat putin, amestecând tot timpul.

Am lasat vasul deoparte sa se racoreasca putin compozitia, apoi am adaugat pe rând cele 5 oua, amestecând dupa fiecare.

Am pus compozitia într-un poş si am format eclerele, în tava în care am pus hârtie de copt.

Am avut 2 tavi si le-am pus pe rând la cuptor.

Am încalzit cuptorul la 200 de grade C si le-am lasat 15 minute, apoi am redus temperatura la 180 de grade C si le-am mai lasat 20 de minute.

In nici un caz sa nu deschideti cuptorul in acest timp pentru ca se vor lasa cojile care au crescut între timp.

Cât s-au racit cojile, am pregatit crema.

Zmeura si murele le-am amestecat cu îndulcitorul, am pus cam 50 ml apa si le-am dat un clocot. Le-am pasat cu blenderul.

Amidonul l-am diluat cu putina apa rece si l-am pus peste fructe.

Am pus iarasi vasul pe foc si am amestecat pâna s-a îngrosat.

Când s-a racit, am amestecat cu crema mascarpone si am umplut cojile de eclere.

Deasupra cremei am pus frisca.

Am pudrat cu zahar.

 

S-aveţi poftă !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dovleac