publicat la 12.09.2021
publicat la 12.09.2021
publicat la 14.12.2020
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Mancarica de linte verde
Taiem ceapa cuburi si o punem la calit in ulei. Intre timp alegem lintea si o punem la inmuiat in apa calduta (ar fi de preferat sa fie lasata vreo 30 minute la inmuiat). Se spala bine si se pune la fiert in apa fiarta cu sare cam 20-30 minute sau pana cand este fiarta bine. Cand ceapa...
Sufleu de legume
Calim in ulei ceapa taiata cubulete, adaugam cartofii cubulete si ciupercile tocate in patru si le lasam sa se caleasca putin. Adaugam apoi amestecul mexican si lasam pana se inmoaie. Ungem o forma de copt cu putin ulei si turnam amestecul de legume. Batem 3 oua, adaugam branza, piperul,...
Sufleu de cartofi
Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Se unge o forma de copt cu putin ulei. Se pun cartofii fierti, se bat ouale cu branza si se adauga peste cartofi. Se pune cascaval razuit deasupra si se introduce la cuptor pana se rumeneste. Se serveste ca atare sau...
Icre cu iaurt Godina
Se pun icrele intr-un castron, se adauga mustarul, sucul de la o lamaie - treptat si se freaca cu ulei pana se obtine volumul dorit. La sfarsit adaugam iaurtul si ceapa tocata fin. Se servesc cu rosii sau castraveti. S-aveti pofta !
Supa de rosii cu galuste
Se pune apa la fiert, legumele se curata, se spala si se taie (cartofii si ceapa - cubulete, morcovul si telina rasa). Se adauga ulei si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba legumele, iar cand sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii. Intre timp pregatim aluatul pentru galuste. Se sparg...
Sandvis - Ursuletul Stefaniei
Se aseaza feliile de paine pe farfurie si se incepe proba artistica :) In functie de preferinte se fac diverse modele. Se aseaza feliile de salam pe paine, iar una dintre felii se taie in jumatati pentru urechiuse. Se modeleaza ochisorii, gurita si urechiusele din ketchup si mustar....
Omleta Godina cu cartofi prajiti
Curatam cartofii si ii taiem pai. Spalam, saram si dam la prajit. Intre timp spargem cele 3 oua si le batem bine cu sare si piper. Intr-o tigaie adaugam cubul de unt si cartofii prajiti scursi de ulei. Lasam pana se topeste untul si amestecam. Rasturnam ouale peste cartofi si potrivim...
Cartofi cu crusta crocanta si miez cremos
Cartofi trebuie sa fie fierti doar cat sa intre furculita in ei, nu prea tare ca se vor farama. Se scurg bine de lichid si se prajesc. Se incinge uleiul si se prajesc pana devin aurii. Se servesc ca atare sau ca o garnitura la friptura sau cu branza. Pofta buna !
Crochete din cartofi
Piureul de cartofi se amesteca cu oul, branza, cascavalul taiat cuburi, faina, sarea, condimentele si mararul, din care trebuie sa rezulte un amestec ferm. Luam cu lingura din amestec si punem peste faina din farfurie. Tavalim compozitia prin faina si formam bastonase late cam de un deget. Punem...
Rulada pufoasa cu gem
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le batem cu zaharul, uleiul, lamaia rasa, vanilia si apa pana devine o crema densa (sa nu va speriati ca la inceput va fi putin lichida, pe parcurs ce se va bate, se va intari). Adaugam si faina peste crema de...
Ardei kapia in sos tomat
Se curata ardeii, se spala si se toaca fasii. Intr-un vas mai mare punem uleiul, otetul, zaharul, pasta de bulion, sarea, piperul si mustarul boabe, pe care il vom pune la fiert. Cand da in clocot adaugam ardeiul si amestecam sa se acopere de sos. Se lasa pana se inmoaie ardeiul....
Gogosari in otet
Taiem gogosarii in jumatati, ii curatam de cotoare si de seminte si ii spalam bine. Ii lasam la scurs. Intre timp pregatim "saramura". O parte otet si doua parti si jumatate apa, cate 1 1/2 lingura de sare la litrul de lichid, iar zahar dupa gust. Eu obisnuiesc sa gust zeama...
Mini pizza in aluat de patiserie
Intindem aluatul peste care punem sosul pe toata suprafata acestuia. Asezam kaizerul si salamul, apoi presaram branza sau cascaval. Rulam si taiem felii groase cam de un deget pe care le punem intr-o tava unsa cu putin ulei. Dam la cuptor pana se rumenesc. Se servesc dupa preferinta....
Orez bulgaresc
Spalam, curatam ceapa si o taiem cubulete, dupa care o calim in ulei. Adaugam gogosarul, dovlecelul si apoi carnea taiata cubulete (eu am folosit carne de porc). Rosiile le decojim, le taiem cuburi, le amestecam cu bulionul si o cescuta de apa si le adaugam peste legumele calite cu...
Sos pentru pizza sau friptura
Se caleste ceapa in ulei, adaugam ardeiul proaspat (ar fi mai bun daca e copt), iar dupa ce s-a inmuiat bine si gogosarul murat tocat marunt. Lasam sa fiarba bine, cam 20 minute, si adaugam sosul de tomate. Potrivim de sare, adaugam condimente dupa gust si lasam sa scada si oprim focul. Lasam la...
Friganele sarate
Spargem oul si il batem ca pentru omleta. adaugam delikatul si inmuiem feliile de paine in omleta pe ambele parti. Prajim in ulei incins. Putem adauga o felie de sunca pe una din felii, iar pe cealalta cascaval, dar dupa ce le-am prajit pe ambele parti, pe care le unim apoi ca pe un sandwich si...
Compot de mere si prune
Spalam fructele si le taiem, merele feliute si prunele in jumatati. Pregatim sticlele (care au fost spalate inainte). De preferat ar fi ca prunele sa fie primele (dau o culoare frumoasa compotului) si apoi merele. Punem zaharul (eu am pus 3 linguri la sticla de 1 l) si adaugam apa pana se umplu...
Zacusca cu fasole verde
Spalam legumele. Ardeii si vinetele le coacem inainte. Ceapa o calim in ulei si apa (eu nu pun foarte mult ulei ca nu imi place sa "inoate" legumele in el), apoi punem ardeiul tocat marunt. Lasam sa se inmoaie bine si adaugam rosiile. Dupa ce s-a legat bine si rosiile s-au...
Snitel cu miez de cascaval
Spalam carnea si o feliem in bucati potrivite, apoi o batem cu ciocanul de snitele cu mare grija. Condimentam carnea si punem cate un cubulet de cascaval in centru, apoi indoim carnea si o dam prin faina, prin ou batut, iar prin faina si iar prin ou, la final prin faina si adaugam in tigaie...
Cum se face sucul de rosii pentru iarna
Cum se face sucul de rosii pentru iarna.Se spala rosiile, se scot cotoarele si se taie in patru. Se monteaza masina de tocat si se adapteaza separatorul pentru rosii. Se dau rosiile prin masina si colectam sucul intr-o oala mare. Punem la foc potrivit si fierbem pana cand obtinem...
Tocanita cu vinete si ardei
Se spala ceapa si se taie cubulete si se caleste in ulei. Taiem si ardeiul cubulete si adaugam peste ceapa calita. Rosiile le pasam, dar mai inainte indepartam coaja trecand capatul netaios al cutitului pe toata suprafata cojii, in felul acesta se indeparteaza mult mai bine si mai usor coaja....
Rosii umplute cu vinete pentru copii mofturosi
Se toaca vinetele, se taie ceapa cat mai fin, se sareaza si se amesteca cu ulei. Rosiile se spala si se decupeaza capacelul, se scoate miezul cu grija si se umplu cu salata de vinete. Deasupra se orneaza dupa imaginatie.
Rosii pasate pentru iarna
Rosiile le spalam, apoi le scoatem cotoarele. Intr-un vas mai larg punem apa la fiert pana da in clocot si adaugam rosiile, doar cat sa le acopere cu apa. Lasam pana crapa coaja (in jur de 10-15 min). Le scoatem cu spumiera si adaugam altele pana terminam rosiile de oparit. Lasam la racit si...
Compot de piersici
Spalam borcanele si capacele si le lasam la zvantat pe un prosop uscat. Piersicile le curatam de coaja, le spalam si le taiem felii. Pregatim borcanele pe care le umplem putin mai mult de jumate cu felii de piersici. Punem cate 3 linguri de zahar la fiecare borcan (800 ml), apoi completam...
Castraveti bulgaresti reteta
Se spala borcanele si capacele si se pun la zvantat pe un prosop uscat. Castravetii se spala si se taie coditele. Cu un ac mare sau cu o scobitoare se inteapa castravetii din loc in loc (acest procedeu il fac pentru a intra bine saramura in ei). Luam borcanele si punem otet pana la dunga de...
Rulada din carne de porc cu omleta
Se bate carnea ca pentru snitele, se sareaza si se condimenteaza. Intre timp taiem ceapa cat mai fin, ardeiul cubulete, costita si rosia la fel. Punem la calit ceapa in 2 linguri de ulei, apoi ardeiul si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam rosiile si costita. Lasam sa scada bine...
Rulouri din piept de pui cu spanac pe pat de cartofi
Spalam pieptul de pui si il feliem in 6 bucati pe care le vom bata cu ciocanul de snitele. Le condimentam dupa preferinte si incepem sa le formam. Vom pune peste pieptul de pui cate o felie de costita, jumatate de sunca, apoi frunzele de spanac, iar la margine vom aseza o jumatate de carnacior si...
Gratin cu legume si branza
Se fierb cartofii cubulete, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii impartim in doua. Ungem un vas de yena cu ulei si adaugam o parte din cartofi pe care ii vom pisa cu furculita din loc in loc. Asezam amestecul mexican peste cartofi, dam cu sare (daca e sarata branza nu...
Rosii umplute cu carne tocata si orez
Curatam ceapa si o tocam cubulete, iar apoi o calim in cele trei linguri de ulei. Intre timp se spala orezul si se adauga peste ceapa calita cu putina apa. Se adauga 2 lingurite de baza pentru mancaruri (delikat). Rosiile se spala si taie capacelul, dupa care se scoate miezul cu o...
Penne cu sos de rosii si sunca afumata
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Ceapa se taie cubulete, la fel si celelalte legume. Intr-o cratita punem 3 linguri de ulei si calim pe rand ceapa, ardeiul si sunca afumata, apoi punem rosiile peste toate ingredientele. Lasam sa fiarba bine impreuna si condimentam cu...