violeta30

3

Bucataras
talentat

Popesti Leordeni, Jud.Ilfov

Bucataras din 17.08.2013

RETETE187
PRIETENI69
Retete

Saratele cu untura

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2015

Am pus faina (cam 500 g) intr-un bol cu un praf de sare peste care am pus untura. Am frecat drojdia cu putin zahar si am adaugat apa minerala. Am facut o adancitura in faina si am inceput sa amestec cu o lingura. Am framantat bine si am mai adaugat faina pana a devenit un aluat mai tare. Am pus...

Supa-crema de legume

In Supe la 11 Aug 2015

Punem apa la fiert cu sare si ulei. Curatam legumele si le taiem in cubulete pe care le adaugam in apa fiarta. Cand sunt fierte le pasam cat mai fin. Daca este foarte groasa compozitia mai adaugam apa. Potrivim de sare si piper si mai punem la fiert pana da intr-un clocot. Se serveste cu...

Nectar de corcoduse

In Sirop / Compot la 11 Aug 2015

Intr-un vas se strecoara sucul din compot, iar corcodusele se trec prin sita pentru a ramane coaja si samburii, care se arunca.  Daca nectarul este prea gros se pune apa rece pentru a obtine consistenta dorita, eventual putina miere daca nu este dulce.  Se serveste cat mai...

Friptura de porc cu cartofi noi aurii

In Porc la 11 Aug 2015

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, dupa care ii curatam si ii punem la prajit, intregi. Se condimenteaza carnea, se aseaza intr-un vas si se stropeste cu bere si putin ulei. Scoatem cartofii prajiti si ii punem peste carne si introducem la cuptor vasul pana se rumeneste carnea....

Pui intreg pe pat de cartofi fierti si dovlecel

In Pui la 11 Aug 2015

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert cat sa intre putin furculita in ei.  Spalam puiul si il ungem cu ulei, sare si condimente, apoi intr-o forma de yena intindem cartofii fierti si dovlecelul cubulete - crud, peste care...

Salata de vinete cu piure de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2015

Se toaca vinetele coapte cat mai marunt sa nu mai ramana nici un firisor intreg. Dovlecelul se fierbe in apa cu sare si se face piure. Se adauga peste vinetele tocate, punem ceapa, sare si ulei si le amestecam bine. Se servesc cu felii de paine si rosii. S-aveti pofta !

Dulceata de pepene galben cu sirop de prune

In Dulceata / Gem la 4 Aug 2015

Curatam pepenele de coaja si il tocam cubulete. Il punem intr-o cratita peste care turnam cana de zahar, sucul de prune si de lamaie si punem la foc potrivit pana se leaga.  Dupa ce s-a legat bine il turnam in borcan, rasturnam borcanul cu capacul in jos pana se raceste. Apoi se pune in...

Briose aperitiv cu dovlecei si telemea

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2015

Se rade dovlecelul, se sareaza si se lasa putin deoparte. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem dovlecelul bine de lichidul format si punem intr-un castron, apoi razuim branza peste dovlecel, punem piureul de cartofi, uleiul si ouale batute ca pentru omleta....

Ciorba de spanac

In Ciorbe la 21 Mai 2015

Am pus supa din nou la fiert peste care am adaugat si cei doi litri de apa. Cand a atins punctul de fierbere am pus legumele (curatate, spalate, si taiate cubulete), fara rosii (le adaugam mai spre final cand sunt fierti cartofii). Cand au fiert cartofii am adaugat rosiile, uleiul si am sarat...

Tocanita de stevie

In Mancaruri de legume la 10 Apr 2015

Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei, apoi punem 100 ml apa pentru a se inabusi. Stevia oparita o tocam marunt si o punem peste ceapa calita. Potrivim de sare si lasam sa scada putin. Punem bulionul, doar dupa ce a scazut lichidul din stevie. Lasam 10 minute la fiert si punem...

Marinata de miel

In Oaie la 10 Apr 2015

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel e portionam in bucati mai mici. Intr-un vas amestecam condimentele cu delikat si piper. Pregatim un vas cu capac si incepem operatiunea de condimentare, luam fiecare bucata de carne si presaram amestecul de condimente peste carne si o...

Macrou la gratar

In Peste la 5 Apr 2015

Se taie pestele pe burta, se scot intestinele, se spala bine in interior pentru a nu avea urme de sange. Saram pestele in interior, dar si la exterior. Incingem bine gratarul si punem pestele. Il intoarcem pe toate partile pana se coace bine. Macroul este printre putinii pesti care nu se...

Drob de porc

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2015

Spalam ficatul si il lasam o ora in apa rece. Rinichii ii taiem in doua si curatam pielita alba, apoi ii punem in apa rece cu otet vreo 30 minute, apoi ii spalam cu apa rece, bine. Inimile le curatam bine de cheagurile de sange si le spalam in apa rece. Taiem in cubulete organele, dar si...

Pasca fara aluat

In Dulciuri la 5 Apr 2015

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia de oua. Amestecam grisul si faina intr-un...

Cremsnit cu aluat de foietaj

In Dulciuri la 30 Mar 2015

Aluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste frumos. Aici depinde de cuptorul fiecaruia (eu am tinut in jur de 15 minute fiecare foaie). Pregatim...

Pandispan cu visine

In Dulciuri la 30 Mar 2015

Se separa galbenusurile care se bat cu zaharul, sarea si uleiul, albusurile se bat spuma, se amesteca ambele compozitii si se pune faina cu praful de copt in ploaie si coaja rasa de lamaie, se pune hartie de copt in tava, dupa care turnam compozitia peste care punem visinele. Introducem la...

Chec marmorat

In Prajituri la 29 Mar 2015

Separam ouale. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand s-a topit zaharul adaugam uleiul, apoi rasturnam albusurile si le incorporam usor in crema de galbenusuri, apoi punem si lamaia razuita. Amestecam faina cu praful de copt...

Friptura "boiereasca"

In Pui la 29 Mar 2015

Se pun pulpele de pui (spalate in prealabil) intr-un vas de yena, apoi carnaciorii peste care se presara ciupercile taiate in patru. Presaram sare si condimente peste carne si ciuperci, stropim cu ulei si punem capacul vasului dupa care introducem la cuptor. Nu punem apa pentru ca isi va lasa...

Stiuca la gratar in foaie de copt

In Peste la 29 Mar 2015

Curatam pestele de intestine, scoatem branhiile, apoi il spalam bine sa nu ramana urme de sange. Nu dam solzii jos. Il stergem cu prosoape de hartie pentru a nu ramane urme de apa si il saram atat pe interior, cat si pe afara. Ungem cu putin ulei si il invelim in hartie de copt. Incingem...

Gris cu lapte si stafide

In Mancare copii la 29 Mar 2015

Se pune laptele la fiert, dar nu se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si adaugam grisul in ploaie, avand grija sa amestecam bine ca sa nu formeze cocoloase. Cand s-a ingrosat adaugam zaharul si zaharul vanilat. Se ia de pe foc si il impartim in cupe sau in castronase. Presaram apoi...

Tort diplomat cu dulceata de porumbe

In Torturi la 24 Feb 2015

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se lichefiaza amestecul de oua si se ingroasa bine. Intre timp punem...

Mazare cu carne la cuptor

In Mancaruri cu carne la 10 Feb 2015

Se toaca ceapa cubulete, curatata si spalata in prealabil, se pune in vasul de yena impreuna cu morcovul tocat si el cubulete. Turnam mazarea si saram intreg continutul de legume amestecand. Carnea o saram pe ambele parti so punem deasupra legumelor. Peste carne intindem rosiile si stropim cu...

Snitele de pui cu iaurt, incredibil de gustoase si pufoase

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2015

Cum se prepara Snitele de pui cu iaurt, incredibil de gustoase si pufoase: Se spala pieptul de pui, se dezoseaza si se taie fasii, dupa preferinta. Se sareaza si se condimenteaza carnea cu condimentele pentru mititei. Lasam deoparte si ne apucam de bechamel. Punem oul intr-o farfurie adanca,...

Spanac cu ou

In Mancaruri de legume la 3 Feb 2015

Se pune uleiul si apa intr-o craticioara pana fierbe, apoi se adauga spanacul. Se lasa sa fiarba bine pana se desface. Cu lingura de lemn (spatula) incepem sa maruntim spanacul, asa cum fierbe pe foc. Desfacem faina cu cateva linguri de apa si amestecam cu smantana, rasturnam peste spanac....

Salata de sfecla rosie

In Salate la 3 Feb 2015

Se curata sfecla de coaja, se spala, se taie in patru si se pune la fiert (apa trebuie sa o acopere). Se fierbe cam 20 minute, nu trebuie sa se inmoaie foarte tare, sa intre furculita in ea. Se va decolora un pic, dar nu va ingrijorati, cand se razuie va fi iar rosie. Se lasa la racit si se...

Gogosi rapide

In Dulciuri la 1 Feb 2015

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga iaurtul, lamaia razuita, laptele si faina amestecata cu praful de copt din care va rezulta un aluat gros. Se incinge uleiul in ceaun, sa ia compozitia cu lingura si se pune in uleiul incins. Se va introduce lingura in uleiul incins inainte de...

Placinta melc cu dovleac

In Dulciuri la 1 Feb 2015

Am impartit coca in 4 bilute mai mici, apoi am intins fiecare biluta in foi subtiri, pe care le-am uns cu ulei, am presarat zahar si am pus dovleacul calit pe toata suprafata foii in strat subtire, apoi am rulat foaia cat mai strans (trebuie sa te misti repede ca se inmoaie foaia si nu o mai poti...

Chifle cu unt

In Piine la 1 Feb 2015

Se pune faina (700 gr) intr-un castron, adaugam untul, uleiul si sarea pe care le punem intr-o parte, pe marginea castronului. Frecam drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam smantana si putina apa, apoi rasturnam lichidul in gropita facuta in faina si amestecam cu o furculita, ingloband...

Cum sa te bucuri de savoare si pe timp de iarna

In Conserve la 30 Ian 2015

Verdeata Daca iti doresti sa pui un marar bun, un leustean in mancare il poti conserva la sfarsitul verii (august). Se spala, se alege si se pune la zvantat pe un prosop curat cateva ore, apoi se toaca fin si se ambaleaza in pungulite care se pun la congelator. Eu scot cate o pungulita si...

Zacusca cu ton

In Ton la 30 Ian 2015

Se toaca ceapa cuburi. Se pune intr-un vas o lingura cu ulei (conserva de peste are mult ulei) si o cescuta de apa, in momentul in care incepe sa fiarba se adauga ceapa si se lasa pana scade lichidul si se inmoaie ceapa, apoi adaugam ardeiul. Cand s-au fiert bine se adauga rosiile si se lasa pana...

Afisate 121 - 150 din 187 retete    

Postari recente

publicat la 12.09.2021

Creier de porc pane

publicat la 14.12.2020

Taitei de casa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]