Orez bulgaresc

de violeta30 in Mancaruri de post, 27 Sep 2015 | 7243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar rosu
  • 1/2 dovlecel
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri de bulion
  • carne
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez bulgaresc:

Spalam, curatam ceapa si o taiem cubulete, dupa care o calim in ulei. Adaugam gogosarul, dovlecelul si apoi carnea taiata cubulete (eu am folosit carne de porc). 

Rosiile le decojim, le taiem cuburi, le amestecam cu bulionul si o cescuta de apa si le adaugam peste legumele calite cu carnea. Potrivim de sare si condimente. Lasam sa fiarba bine.

Orezul se spala si se lasa in apa cam 10 minute. Scurgem apa si adaugam peste legume.

Dam focul mic si lasam sa fiarba cu capac. Daca a scazut lichidul, amestecam in vas. Este de preferat sa folosim un vas antiaderent. Cand s-a umflat orezul este gata.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez bulgaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ksenya 1

29.09.2015, 09:59

Furculision 1

05.10.2015, 14:41

Eeeiiii ! Parca era vorba de retete de post...

violeta30 1

05.10.2015, 15:16

Furculision nu inteleg de ce nu le arhiveaza unde trebuie. Eu am bifat retete cu carne. Mai am o reteta cu carne pe care mi-a adaugat-o la dulciuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

ieri la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.03 la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu zacusca