Creier de porc pane

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 12 Sep 2021 | 5877 vizualizari

 

Reţete de suflet
Îmi place foarte mult creierul de porc în diverse reţete şi îmi aduce aminte de copilărie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creier de porc
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier de porc pane:

Spălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust.

Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de clătite.

Luăm câte o bucată de creier, o trecem prin aluat, apoi prin pesmet şi punem la prăjit până se rumeneşte frumos pe ambele părţi.

Scoatem apoi pe şerveţele absorbante.

Se serveşte ca atare sau alături de orice garnitură.

Poftă bună !

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier de porc pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Panacris 1

14.09.2021, 09:24

Rocsi 1

16.09.2021, 19:20

LucianC 1

04.10.2021, 12:15

Îmi cer scuze că intervin la această rețetă, care nu este altceva, decât creier crud, în scoarță de pesmet.
Pentru pregătirea corectă a creierului, trebuiesc urmați obligatoriu, următorii pași:
- se spală creirul,
- se curăță de pielițe,
- se ține în apă cu sare, 20 de minute pentru eliminarea sângelui.
- se fierbe 20 de minute în apă care conține sare, oțet, piper, foi de dafin, morcov, ceapă și a fiert în prealabil 15 minute.
- se portionează se formează și se prăjește
Simplu și sănătos!
Mult succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]