Se pune apa la fiert, legumele se curata, se spala si se taie (cartofii si ceapa - cubulete, morcovul si telina rasa). Se adauga ulei si sare dupa gust.
Se lasa sa fiarba legumele, iar cand sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii.
Intre timp pregatim aluatul pentru galuste. Se sparg ouale si se bat ca pentru omleta. Se pune sare si apoi grisul in ploaie, amestecam pana se incorporeaza bine grisul. Luam cate o lingurita cu compozitie si adaugam in supa, cu grija ca sa nu se imprastie in supa. Se procedeaza asa pana terminam compozitia. Se lasa focul mai mic. Cand sunt fierte galustele adaugam verdeata si dam deoparte.
Se servesc cu mare pofta !
1
Pentru a iesi pufoase galustele, ouale se bat intr-un singur sens, circular.
2
Compozitia nu trebuie sa fie foarte tare.
3
Am calculat cam cat gris intra la un ou potrivit - M, circa 50 g gris.