publicat la 12.09.2021
publicat la 12.09.2021
publicat la 14.12.2020
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Iahnie de fasole
Vom inmuia de seara fasolea, in apa calduta. Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea). In ultima apa, punem fasolea, o ceapa cubulete, morcovul cubulete, ardeiul cubulete, sare dupa gust, 1-2 linguri de ulei....
Salata de cartofi speciala
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti, ii scurgem de supa si ii taiem cuburi potrivite, nu foarte mici. In vasul cu cartofi, adaugam ceapa tocata solzisori, maslinele rondele, fasiile de gogosari, castravetii cubulete mici, asezonam cu sare,...
Tocanita de ciuperci
Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem felii subtiri pe care le punem la calit in ulei. Cand sunt aproape gata, adaugam ceapa tocata fin si potrivim de sare. Rosiile le taiem cuburi sau felii si le adaugam peste ciuperci. Cand sunt gata, desfacem faina in putina apa si adaugam peste...
Varza cu orez si felii de soia
Spalam orezul, iar varza o taiem feliute. Intr-o tava, asezam varza, peste care presaram orezul, adaugam bulionul sau sucul de rosii, condimentele, uleiul si apoi turnam apa. Feliile de soia le punem nefierte, dar vom avea grija sa le scufundam in lichid si sa fie acoperite. Introducem...
Salata Visul Stefaniei
Taiem rosiile cubulete, salata fasii, maslinele rondele, ceapa bucati potrivite, branza cubulete si asezonam cu sare (daca e cazul si nu e branza sarata) si ulei. Se serveste ca aperitiv. Pofta buna !
Salata delicioasa
Cantitatile difera in functie de gusturi. Am taiat rosiile cubulete, salata fasii subtiri, ceapa in bucati potrivite si maslinele rondele. Am asezonat cu sare si ulei. Se poate servi ca atare sau cu diverse feluri de mancare. Pofta buna !
Ficatei de pui cu piure si sos de gogosari
Pregatim mai intai piureul, pentru ca ficatul se face repede. Spalam ficatul si il curatam de pielite si de resturi de fiere. Pregatim o tigaie in care punem o lingura de ulei si apoi adaugam ficatul, lasam la inabusit cu capac pus pe tigaie, dar nu foarte mult, altfel devine inecacios....
Macrou la cuptor cu mamaliguta si mujdei
Se spala pestele, se curata si se taie capetele. Se lasa cateva minute in apa rece, apoi se zvanta cu prosoape de hartie. Saram pestele atat in interior, cat si in exterior. Se pregateste un gratar pentru cuptor, unde vom aseza pestele (eu l-am folosit pe cel de la cuptorul cu microunde),...
Omleta delicatesa
Taiem cubulete salamul, sunca, iar ciupercile felii subtiri. Le punem la calit cu ulei. Cand sunt gata, adaugam ouale batute cu sare si condimente, lasam putin la foc mic si apoi adaugam maslinele si cascavalul (ouale trebuie sa fie inca nefacute cand vom pune cascavalul si maslinele). Daca nu ne...
Muschiulet de porc facut in casa
Mai intai, vom pregati carnea pe care o vom lasa vreo 3-4 zile la macerat, in mujdei de usturoi, condimente si sare. In fiecare zi, vom intoarce carnea pe toate partile, avand grija sa patrunda maceratul pe toate partile. Dupa ce a stat la macerat (miezul carnii trebuie sa fie rozaliu fara...
Ficat de porc la tigaie cu piure de cartofi
Taiem ficatul in cubulete si il lasam vreo 10-15 minute in apa rece. Pregatim tigaia pentru prajit, in care vom adauga untura si apoi ficatul scurs de apa si acoperim cu un capac. Mai amestecam din cand in cand, sa nu se prinda. Cand e aproape gata, adaugam sarea si condimentele. Se...
Ciupercute umplute
Curatam ciupercile si rupem piciorusele pe care le vom toca marunt si le vom pune la sotat in unt impreuna cu muschiuletul afumat si condimente preferate (piper, condimente pizza). Pregatim o tava in care vom pune palariutele si le vom presara cu putina sare, apoi le vom umple cu amestecul...
Chiftele din carne amestec pui si porc
Tocam carnea si o amestecam bine. Adaugam ouale, condimentele, painea inmuiata, mujdeiul, bicarbonatul, sare sau delikat, verdeata si apa minerala si amestecam bine pana se omogenizeaza ingredientele in carne. Lasam 30 minute la odihna in frigider si apoi ne apucam de treaba. Intr-o farfurie...
Varza cu orez in straturi
Fierbem mai intai orezul in apa cu sare, sa fie al dente. Tocam varza marunt, o spalam in 2-3 ape si o punem la calit cu cele 2 cani de apa, canuta de ulei, dar mai lasam vreo 2 linguri de ulei pentru final. Adaugam, dupa ce s-a fiert bine varza, bulionul, apoi condimentele si mai lasam cateva...
Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi
Am pus faina intr-un castron ca sa se incalzeasca. Am pus cartofii la fiert cu sare, taiati cubulete in apa de doua ori cat cartofii, se lasa la fiert pana se inmoaie bine si se vor sfarama. Intr-un pahar am pus drojdia cu zahar si am frecat pana s-a facut lichida. Cartofii fierti se paseaza...
Rulada de porc deliciu
Sotam mazarea si morcovul in unt, apoi adaugam putina apa si delikat sau sare. Cand a scazut bine dam de o parte si lasam la racit. Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu legumele racite. Presara condimentele peste ele, mararul, oul, sare/delikat si bicarbonatul. Amestecam bine...
Pasca fara aluat cu merisoare
Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia de oua. Amestecam grisul si faina intr-un...
Drob de porc cu masline
Spalam organele de porc, le lasam la scurs si apoi le tocam (crude). Cu exceptia rinichilor care trebuiesc curatati de partea alba, pe care ii vom lasa vreo 30 minute in apa cu otet si apoi ii vom clati bine. Dupa ce am dat organele si carnea macra prin masina de tocat, vom toca si verdeturile...
Pilaf cu aripioare de pui
Oparim aripioarele si aruncam apa. Punem 3 cani de apa la fiert si adaugam aripioarele oparite, ceapa, morcovul si sare dupa gust sau delikat. Cand da in clocot, adaugam orezul si lasam la foc mic acoperit fara sa amestecam in el. Cand incepe sa se lege, mai lasam putin, apoi oprim focul si...
Fasole batuta
Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati. Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a nu produce gaze la stomac. Vom avea in vedere sa punem peste fasole, dupa ce aruncam apa de 2 ori,...
Pui condimentat la cuptor
Pregatim amestecul de condimente intr-un pahar cu care vom unge puiul, dupa care vom da si cu ulei. Asezam puiul pe forma speciala pentru pui sau umplem o sticla de 500 ml de bere cu apa pana la gura sticlei in care vom infige puiul. In tava vom pune apa cam vreo 3/4 din inaltimea tavii....
Pizza pe felii de paine
Intr-o tava unsa cu putin unt/ulei asezam feliile de paine. Ungem painea cu ketchup si apoi asezam mezelurile taiate fasii peste care punem ciupercile. Presaram cascaval din abundenta si aranjam deasupra maslinele. Dam la cuptor pana se topeste cascavalul, nu mai mult de 15-20 min. O reteta...
Paste "Osso Buco" umplute cu carne
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Curatam ceapa, o spalam si o tocam cubulete. Punem la prajit in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa, adaugam carnea tocata si amestecam bine. Cand e aproape gata, condimentam cu sare si piper si adaugam 3/4 din rosiile in bulion....
Orez cu legume si aripioare de pui
Oparim aripioarele de pui si le punem intr-o tava ceramica si le condimentam. Calim legumele intr-un vas cu putin ulei, adaugam apoi orezul spalat si scurs de apa, adaugam sare, piper, alte condimente dupa preferinte, iar la sfarsit punem rosiile in bulion si o cana de apa. Lasam putin sa se...
Briose aperitiv mozaic
Se bat ouale, se adauga sarea, condimentele, faina. Acest amestec trebuie sa fie de consistenta aluatului de clatite. Apoi rasturnam celelalte ingrediente, amestecam sa se incorporeze toate, mai putin maslinele cu care vom orna. Se pregatesc formele pentru briose si le umplem cam 3/4....
Salata de ciuperci, sunca si castraveti murati
Mai intai fierbem pieptul de pui si il lasam la racit. Castravetii ii taiem cubulete si ii scurgem bine de zeama. Sunca si pieptul de pui se taie cubulete. Ciupercile le spalam si le scurgem bine de apa. Amestecam totul intr-un vas si adaugam maioneza si mararul. Se aseaza in vase...
Varza acra calita cu carne de porc
Se toaca varza fin si se scurge bine de zeama. Daca e sarata sau prea acra se fierbe inainte intr-un vas separat. Se pregateste un vas termorezistent si punem un strat de varza, un strat de carne, pana terminam varza si carnea. Carnea, de preferat, sa fie condimentata inainte. Presaram...
Snitel de ciuperci cu miez de cascaval
Se curata ciupercile si le dam cu putina sare. Spargem ouale, adaugam sare, piper, faina cat sa iasa un aluat ca de clatite putin mai gros pentru ca palauritele de ciuperci vor lasa apa. Se ia cate o palariuta si o dam prin aluat si punem la prajit in ulei mai mult. Se intoarce si se prajeste...
Mancare de fasole in painici
Se pune fasolea de cu seara la inmuiat in apa calduta. A doua zi se fierbe fasolea (se schimba apa de vreo 4 ori). In ultima apa punem 2 cepe tocate marunt, morcovul cubulete, la fel si ardeiul si fierbem cu fasolea. Adaugam sare si piper dupa preferinta. Intre timp calim 2 cepe si adaugam...
Placinta de ciuperci
Se calesc ciupercile si ceapa tocate marunt in ulei. Cand sunt gata se adauga faina desfacuta intr-o canuta de apa. Se adauga sare, piper si marar dupa gust. Trebuie sa arate ca o ciulama mai tare. Aluatul de paine se imparte in 3 si se intinde foaia, se unge cu ulei si se umple cu amestecul...