Ardei kapia in sos tomat

de violeta30 in Sosuri, 9 Oct 2015 | 13902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei kapia
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de otet
  • 1 cana de ulei
  • 400 ml sos tomat/bulion
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei kapia in sos tomat:

Se curata ardeii, se spala si se toaca fasii. 

Intr-un vas mai mare punem uleiul, otetul, zaharul, pasta de bulion, sarea, piperul si mustarul boabe, pe care il vom pune la fiert. Cand da in clocot adaugam ardeiul si amestecam sa se acopere de sos. Se lasa pana se inmoaie ardeiul.

Punem ardeii in borcane spalate in prealabil si uscate, lasand cam de doua degete spatiu in borcan. Am lasat sosul mai la final pentru a-l pune fierbinte peste ardei. Capacim borcanele, le strangem bine si le punem cu capacul in jos. Invelim bine borcanele cu prosoape si lasam sa se raceasca. Apoi le depozitam in camara.

Este excelent ca sos pentru fripturi sau putem blendui continutul si vom obtine un ketchup delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

CameliaR 1

09.10.2015, 22:25

mihaelar63 1

09.10.2015, 23:04

Ma tot intreb ce gust au ? Sau dar daca-mi vor place ? Trebuie sa testez pentru a ma edifica

violeta30 1

09.10.2015, 23:47

Mihaela se fac atat de simplu, rapid si sunt deliciosi Din 2 kg mi-au iesit 7 borcane.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup picant