publicat la 18.01.2014
publicat la 04.11.2011
publicat la 04.11.2011
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Orez cu carnita de porc la tigaie
Se spala carnea, legumele si orezul. Carnea se usuca cu un servet si se taie cubulete. Intr-o tigaie mai adanca (wok) se pune uleiul si se adauga carnea. Se rumeneste usor, apoi se adauga ceapa, sosul de soia si ardeiul taiat marunt. Dupa cateva minute orezul spalat in mai multe ape. Se calesc...
Pui cu dovlecei
Se spala carnea si legumele si se usuca cu un servet curat. Se taie pulpele in doua, se condimenteaza si se rumenesc in uleiul de masline. Se scot si se pastreaza la cald. In aceeasi tigaie se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se calesc usor. Se adauga dovleceii taiati cuburi si...
Mancarica de cartofi cu carne si spanac
Se curata si se spala carnea si legumele. Carnea se usuca cu un servet de bucatarie si se taie cubulete apoi se caleste usor in ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si cand devine sticloasa se adauga cartofii taiati cuburi sau rondele. Se toarna apa fierbinte cat sa acopere cartofii si se...
Cotlet cu sos picant
Curati legumele,le speli si le usuci. La fel procedezi si cu carnea.Ardeii capia ii coci pe flacara aragazului apoi ii cureti de coji si seminte.Intr-o tigaie rumenesti pe ambele parti cotletul apoi il pastrezi la cald.In uleiul ramas calesti prazul taiat rondele si cand s-a inmuiat putin...
Cotlet de porc cu rosii si spanac
Se spala carnea si verdeturile si se usuca cu un servet curat. Se condimenteaza cotletul cu sare,piper si cimbru si se rumenewste pe ambele parti in uleiul de masline apoi se adauga ceapa verde taiata segmente si dupa cateva minute rosiile taiate cuburi. Cand rosiile incep sa se patrunda se...
Pui si spanac cu usturoi
Se spala bine carnea si verdeturile si se usuca cu un servet. Carnea se condimenteaza cu sare,piper si boia si se pune sa se rumeneasca in jumatate din cantitatea de ulei. Cand este gata se stinge cu vinul si se adauga usturoiul verde taiat segmente si se lasa pe foc mic pana se inmoaie...
Aripioare "varatice"
Se spala si se usuca cu un servet curat aripioarele,legumele si verdeturile. O tava termorezistenta se unge cu ulei si se aseaza in ea cartofii taiati cuburi,morcovii taiati rondele si ceapa si usturoiul taiate in segmente. Deasupra se aseaza aripioarele condimentate cu sare,piper si...
Cartofi la cuptor cu ciuperci si kaizer
Se curata cartofii si ciupercile, se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se unge o tava cu ulei si se aseaza cartofii taiati cubulete, condimentati cu sare piper si cimbru. Deasupra se aseaza ciupercile taiate bucati mari si felii de kaizer. Se acopera cu folie de aluminiu si se da tava...
Iepure rumen si aromat
Pui la marinat iepurele pentru 24 de ore in vinul amestecat cu ceapa taiata pestisori, rondele de morcovi si foile de dafin. La 2-3 ore amesteci carnea ca sa fie marinata egal. A doua zi o scoti si pui bucatile de carne sa se inabuse intr-o cratita in care ai pus uleiul si o ceasca de...
Chiftelute de iepure cu ciuperci
se scoate carnea de iepure de pe oase,se curata morcovul,ciupercile si usturoiul si apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de franzela. se amesteca cu ouale, se condimenteaza cu sare,piper,cimbru si boia si se omogenizeaza bine. cu mana uda se formeaza chiftelute si se...
Aripioare cu rozmarin
se curata ,se spala si se usuca cu un servet curat aripioarele de pui. se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea aripioarele apoi se presara deasupra boia dulce,sare si piper si rizmarinul tocat nu prea marunt. bulionul de dilueaza cu supa de lagume si se toarna peste aripioare apoi...
Iepure inabusit cu usturoi
se pune iepurele sa se rumeneasca in ulei incins intr-un tuci sau o cratita cu fund gros.se stinge cu supa de legume si se lasa pe foc mic acoperit cu un capac pana se patrunde bine.usturoiul se curata,se zdrobeste si se freaca cu sare apoi se adauga peste iepure impreuna cu cimbrul si piper dupa...
Pui cu rozmarin,avocado si usturoi
se curata carnea,cartofii si se spala. se curata usturoiul si avocado. carnea se impaneaza din loc in loc cu catei de usturoi si frunzulite de rozmarin. intr-o tava unsa cu ulei se aseaza cartofii si carnea,se presara cu sare,piper si chilli iar deasupra lor se pun felii de lamaie si...
Pui marinat cu paste cu unt
se amesteca condimentele cu zeama de lamaie,cu sare,zahar,cu coaja de lamaie ,cu ardeiul iute tocat marunt(fara seminte) si se pun peste carne.se pun in frigider pana a doua zi. se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet.se stropesc cu unt topit si se pastreaza la cald. carnea se...
Pui cu crema de telina
carnea si legumele se spala,se usuca si se curata.carnea se presara cu sare ,piper ,cimbru si chilli si se rumeneste in putin ulei pana capata o culoare rumena.telina si merele se taie cubulete mai mici si se stropesc cu sucul de la lamaie.ceapa se toaca marunt. separat se pune ceapa sa se...
Pipote si inimi de pui ca la Brasov
se curata,se spala pipotele si se fierb in apa cu sare. se pune la incins uleiul intr-o tigaie si se calesc putin pipotele apoi se adauga cartofii curatati si taiati rondele apoi ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit.se sareaza,se condimenteaza cu piper,cimbru si boia si se lasa pe...
Piept de pui cu sos de dovleac copt
speli legumele si carnea,le cureti si le usuci cu un servet.tai dovleacul in doua ,il cureti de seminte si-l pui intr-o tava cu taietura in jos.il intepi din loc in loc cu furculita si-l dai la cuptor pt 45 minute(pana se inmoaie). pui la fiert pieptul de pui impreuna cu legumele intregi si un...
pui cu vinete
se pala pulpele si vinetele si se usuca cu un servet curat. pulpitele se taie in doua,se condimenteaza cu sare,piper si cimbru si se rumenesc in ulei.vinetele se taie cubulete,se presara cu sare si se lasa 15 minute apoi se clatesc sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga.intr-o craticioara...
Frigarui de vita
carnea si legumele se spala,se usuca si se taie in cuburi sau felii.carnea se presara cu condimente,se toarna si uleiul si se lasa 30 minute la rece.legumele se condimenteaza cu sare,piper,cimbru si chilli. se pun pe frigarui carnea si legumele,dupa preferinta. se frig pe gratarul...
Cotlet de porc cu sos de praz
se spala carnea si prazul si se usuca.prazul se taie rondele fine.carnea se presara cu condimente si se pune sa se rumeneasca usor in uleiul de masline. cand incepe sa prinda o culoare aurie se adauga prazul si se caleste putinapoi se stinge cu vin,se potriveste de sare si se lasa pe foc pana...
Cotlet cu ierburi aromate
se amesteca untul cu verdeturile tocate fin si cu condimente dupa gust.carnea spalata si uscata bine se unge pe o parte cu unt si se aseaza intr-o tava.se toarna supa si se da la cuptor la foc mediu pt o ora.se mai adauga supa daca e nevoie si din cand in cand carnea se mai stropeste cu sosul din...
Mancarica de mazare si ciuperci cu pui
se spala carnea si legumele si se usuca.pulpele se taie in doua daca sunt mai mari si se pun intr-o cratita sa se rumeneasca usor in ulei.se adauga ceapa verde taiata in segmente de 1 cm apoi ciupercile taiate in sferturi.se calesc pana scade sosul lasat de ciuperci.se adauga cartofii taiati...
Iahnie de fasole cu kaizer
fasolea se alege,se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.a doua zi se scurge,se pune alta apa si se lasa la fiert 30 minute cand se schimba apa si se adauga alta apa fierbinte. se fierbe pana se inmoaie boabele. separat,in alta cratita ,se rumeneste kaizerul,apoi se adauga ceapa tocata...
Orez "usturoiat" cu afumatura si sos picant
intr-o craticioara pui 2 linguri de ulei,adaugi orezul si il calesti putin. stingi cu supa fierbinte,adaugi sare,piper si usturoiul zdrobit si dai la cuptor pentru 20-25 minute. tai ardeiul julien, afumatura cubulete mai mari si le pui intr-o tigaie sa se caleasca in lingura de ulei ....
Cotlet fraged cu rosii cherry (reteta nr. 200)
se condimenteaza cotletul cu ierburile aromate,cu piper si se se pun intr-o tigaie de teflon cu cele 2 linguri de ulei. cand se albeste carnea pe o parte se intoarce repede pe cealalta parte si astfel tot sucul se pastreaza in friptura. cand incepe sa devina aurie carnea se acopera cu un...
Mancarica de ardei cu pipote
se curata legumele si pipotele. se spala si se usuca. intr-o craticioara se pune ceapa tocata marunt sa se caleasca in ulei si cand devine sticloasa se adauga pipotele. se calesc impreuna pana scade sosul pe care il lasa pipotele apoi se adauga ardeiul taiat julian. se stinge cu...
Orez a la Canton
orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu cele 3 cesti de supa si un praf de sare.carnaciorii se prajesc putin in unt si se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. in untul ramas in tigaie se pune orezul fiert si se amesteca de cateva ori. ouale cu piperul se bat,se amesteca...
Iepure cu rosii si ierburi aromate
se spala bine iepurele,se usuca cu un servet curat ,se portioneaza si se pune intr-un vas impreuna cu vinul si condimentele.se lasa la frigider minim 24 ore. se scoate iepurele din marinata,se scurge si se pune intr-o tigaie sa se rumeneasca usor in uleiul de masline apoi se aseaza intr-o...
Piept de pui cu smantana si ardei copti
se spala si se usuca pieptul de pui apoi se taie fasii ,se presara cu curry,cimbru,sare,se pune si o lingura de ulei, se amesteca si se da la frigider pt 2 ore. se coc ardeii ,se curata si se desfac in fasii subtiri. intr-o tigaie de teflon se pune o lingura de ulei de masline si pieptul...
Gaina cu rosioare
speli bine carnea si o pui la fiert in apa rece cu putina sare.spumezi de cate ori este nevoie.cand carnea este aproape fiarta o scoti si o pui sa se rumeneasca putin intr-o tigaie cu cele 2 linguri de ulei . adaugi rosioarele si le lasi sa se caleasca impreuna cam 5 minute apoi stingi cu 500 ml...