Iepure cu rosii si ierburi aromate

de vero_closca in Mancaruri cu carne, 8 Sep 2010 | 12120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 kg rosii
  • 2 gogosari
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura busuioc
  • 2-3 fire de cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 cescuta supa de legume
  • sare
  • piper
  • pt marinata aveti nevoie de:
  • 1 l vin alb
  • boabe de piper
  • cateva foi de dafin
  • 1 lingura condiment universal
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu rosii si ierburi aromate:

se spala bine iepurele,se usuca cu un servet curat ,se portioneaza si se pune intr-un vas impreuna cu vinul si condimentele.se lasa la frigider minim 24 ore.

se scoate iepurele din marinata,se scurge si se pune intr-o tigaie sa se rumeneasca usor in uleiul de masline apoi se aseaza intr-o tava.deasupra se aseaza rosiile si gogosarii taiati felii,cateii de usturoi.se presara cu sare,piper si se toarna supa de legume.din busuioc si cimbru se face un buchetel care se aseaza deasupra.se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt aproximativ o ora.inainte de servire se indeparteaza buchetelul aromat si se presara patrunjel tocat fin.

pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu rosii si ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei, ardei, gogosari, rosii umplute in vas roman