Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si plicurile de ness.
Adaugam treptat laptele amestecat cu cafeaua, ulei, galbenusurile si mixam bine.
La final incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Amestecam cu o paleta(trebuie sa rezulte o compozitie destul de lichida) si dam la...
Clatite -intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele.
Amestecam bine pana rezulta o compozitie fara cocoloase si o consistenta lichida(ca unei inghetate...
Foia de cocos- albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa si cremoasa.
Adaugam nuca de cocos si amestecam cu spatula,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la...
Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte ingrediente.
Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul.
Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, iaurtul in care am dizolvat praful de copt, amestecam...
Aluat :
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untura, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam dupa care incepem sa framantam adaugand treptat laptele pana rezulta un aluat omogen.
Acoperim si lasam la dospit 30 min.
Intre...
Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care aruncam apa, trecem carnea pe sub un jet de apa.
Punem carnea din nou la fiert in apa cu putina sare si lu-am spuma de cate ori este nevoie.
Intre timp intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt intr-o...
Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie.
Intr-un bol mai mare adaugam, vinul, sare, piper,oregano, rozmarin, boia de ardei,1 lingura sos de soia, usturoiul pisat. Amestecam si adaugam coastele de porc, amestecam bine, acoperim si lasam cateva ore la marinat....
Foile:
I ntr-un vas mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele si amestecam bine, adaugam amoniacul amestecat cu cacao si treptat faina pana rezulta o coca omogena si nelipicioasa.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Impartim aluatul in 2 bucati si intindem fiecare...
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, coaja de portocale, praful de copt.
In alt bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam uleiul si laptele treptat.
Incorporam amestecul de faaina si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Turnam amestecul in formele unse cu ulei.
Adaugam...
Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele, impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.
Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece.
Dupa ce s-a racit o mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza (pe care am mixat-o) amestecam...
Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.
Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.
Intr-un vas adaugam faina, cacao, zaharul, praful de copt si amestecam bine.
Facem 3 adancituri in amestec si...
Foile -intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si impartim compozitia in 3 vase.
In primul vas adaugam macul, amestecam, adaugam 1 ou, 100 g untura, incepem sa framantam adaugand treptat lapte, pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie...
Blat:
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si densa.
Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam esenta uleiul, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt,...
Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, amestecam facem o gaura in mijloc adaugam untura, ouale batute, drojdia dizolvata cu putina apa calduta.
Incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, ungem...
Intr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen.
Invelim coca intr-o folie alimentara si dam la rece 30 min.
Taiem slanina in felii (potrivite) le prajim pana ce se...
Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut.
Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa...
Pregatim aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, amestecam, adaugam untura si continuam sa amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios,adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam la dospit.
Curatam cartofi, ii spalam si ii...
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, oregano (dupa gust), un praf de piper, facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, drojdia dizolvata in putina apa calduta.
Incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul pana rezulta un aluat omogen,La final framantam aluatul cu uleiul de masline,...
Ghebele le curatam si le spalam in multe ape,le fierbem in apa cu sare cca 20 min.
Intre timp curatam si taiem ceapa pestisor (felii).
Curatam gogosarii de seminte, ii spalam si ii taiem felii.
Morcovul il curatam si il dam prin razatoare (eu am taiat si rondele).
Intr-un ceaun punem...
Rosiile se spala si se usuca bine dupa care se taie felii.
Daca sunt mici le lasam intregi.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le stropim cu ulei si le condimentam cu sare,patrunjel verde tocat,boabe de piper
Dam tava la cuptorul incalzit pana se usuca.
In borcane asezam...
Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat omogen si nelipicios.
Impartim aluatul in 3 bucati.
Fiecare bucata se intinde pe masa infainata,...
Intr-un bol se cerne faina se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, un praf de sare,praful de copt.
Adaugam untura si amestecam pana obtinem frimituri de faina amestecata cu unt, apoi adaugam apa rece treptat pana rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara...
Bucata de carne se sareaza si se lasa 2 ore la rece.
Se stropeste carnea cu ulei si se condimenteaza carnea cu condimente si se ruleaza cat mai strans.
Se leaga cu ata si se lasa 24 ore la rece.
A doua zi se fierbe cca 20 min. din momentul in care apa ajunge la temperatura de...
Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele.
Framantam un aluat omogen si nelipicios.
Impartim aluatul in 6 bucati egale...
Spalam merele si le dam prin razatoare,le adaugam intr-o cratita,zaharul scortisoara si le calim putin,la final adaugam nuca macinata.lasam sa se raceasca.
Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam foile de lasagna,lasam sa fiarba cca 4 min.
Le scoatem pe masa avand...
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt in putin ulei de masline,cand devine transparenta adaugam ardeii tocati marunt si lasam sa se caleasca impreuna cca 3 min dupa care adaugam ghebele,sardinele cu tot cu sos,rosiile tocate impreuna cu sucul,sare si piper dupa gust amestecam si lasam sa fiarba...
Spaghetele le fierbem in apa cu sare timpul indicat pe pachet.Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa.
Intr-un bol amestecam ouale cu laptele,sare,piper,adaugam branza si amestecam bine dupa care adaugam spaghetele si amestecam bine.
Turnam amestecul intr-o tava unsa si tapetata...
Intr-o oala adaugam apa si sare punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam pastele,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj(cca 8 min).
Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Cu ajutorul unei furculite vom forma cuiburi lasand loc la mijloc,
Adaugam ardeii(spalati...
BLAT- mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste adaugam galbenusurile,ulieul si laptele treptat mixand bine,
Adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie si amestecam cu o paleta,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...
Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam uleiul,faina amestecata cu praful de copt,amestecam bine cu o paleta,
Turnam compozitia intr- tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce...
Clatite cu cafea
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si plicurile de ness. Adaugam treptat laptele amestecat cu cafeaua, ulei, galbenusurile si mixam bine. La final incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Amestecam cu o paleta(trebuie sa rezulte o compozitie destul de lichida) si dam la...
Tort cu clatite
Clatite -intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele. Amestecam bine pana rezulta o compozitie fara cocoloase si o consistenta lichida(ca unei inghetate...
Prajitura cu foi si ciocolata
Foia de cocos- albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa si cremoasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam cu spatula, Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la...
Budinca de portocale cu foi de placinta
Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte ingrediente. Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul. Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, iaurtul in care am dizolvat praful de copt, amestecam...
Rulouri cu carne tocata
Aluat : Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untura, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam dupa care incepem sa framantam adaugand treptat laptele pana rezulta un aluat omogen. Acoperim si lasam la dospit 30 min. Intre...
Ciorba din oase de porc
Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care aruncam apa, trecem carnea pe sub un jet de apa. Punem carnea din nou la fiert in apa cu putina sare si lu-am spuma de cate ori este nevoie. Intre timp intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt intr-o...
Coaste de porc la cuptor
Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol mai mare adaugam, vinul, sare, piper,oregano, rozmarin, boia de ardei,1 lingura sos de soia, usturoiul pisat. Amestecam si adaugam coastele de porc, amestecam bine, acoperim si lasam cateva ore la marinat....
Prajitura televizor 2
Foile: I ntr-un vas mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele si amestecam bine, adaugam amoniacul amestecat cu cacao si treptat faina pana rezulta o coca omogena si nelipicioasa. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min. Impartim aluatul in 2 bucati si intindem fiecare...
Briose cu ciocolata
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, coaja de portocale, praful de copt. In alt bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam uleiul si laptele treptat. Incorporam amestecul de faaina si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Turnam amestecul in formele unse cu ulei. Adaugam...
Piscoturi cu crema de ciocolata
Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele, impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece. Dupa ce s-a racit o mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza (pe care am mixat-o) amestecam...
Prajitura cu ciocolata
Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Intr-un vas adaugam faina, cacao, zaharul, praful de copt si amestecam bine. Facem 3 adancituri in amestec si...
Prajitura in dungi
Foile -intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si impartim compozitia in 3 vase. In primul vas adaugam macul, amestecam, adaugam 1 ou, 100 g untura, incepem sa framantam adaugand treptat lapte, pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie...
Tort cu crema de alune
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si densa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam esenta uleiul, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt,...
Pachetele cu carne tocata
Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, amestecam facem o gaura in mijloc adaugam untura, ouale batute, drojdia dizolvata cu putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, ungem...
Oua boieresti
Intr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen. Invelim coca intr-o folie alimentara si dam la rece 30 min. Taiem slanina in felii (potrivite) le prajim pana ce se...
Rulouri cu cirese
Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa...
Tocana de cartofi cu iepure
Pregatim aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, amestecam, adaugam untura si continuam sa amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios,adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam la dospit. Curatam cartofi, ii spalam si ii...
Paine cu masline si rosii
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, oregano (dupa gust), un praf de piper, facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul pana rezulta un aluat omogen,La final framantam aluatul cu uleiul de masline,...
Salata cu ghebe
Ghebele le curatam si le spalam in multe ape,le fierbem in apa cu sare cca 20 min. Intre timp curatam si taiem ceapa pestisor (felii). Curatam gogosarii de seminte, ii spalam si ii taiem felii. Morcovul il curatam si il dam prin razatoare (eu am taiat si rondele). Intr-un ceaun punem...
Rosii uscate in ulei de masline
Rosiile se spala si se usuca bine dupa care se taie felii. Daca sunt mici le lasam intregi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu ulei si le condimentam cu sare,patrunjel verde tocat,boabe de piper Dam tava la cuptorul incalzit pana se usuca. In borcane asezam...
Cornulete fragede
Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat omogen si nelipicios. Impartim aluatul in 3 bucati. Fiecare bucata se intinde pe masa infainata,...
Cornulete cu dulceata si nuca
Intr-un bol se cerne faina se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, un praf de sare,praful de copt. Adaugam untura si amestecam pana obtinem frimituri de faina amestecata cu unt, apoi adaugam apa rece treptat pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara...
Rulada de porc
Bucata de carne se sareaza si se lasa 2 ore la rece. Se stropeste carnea cu ulei si se condimenteaza carnea cu condimente si se ruleaza cat mai strans. Se leaga cu ata si se lasa 24 ore la rece. A doua zi se fierbe cca 20 min. din momentul in care apa ajunge la temperatura de...
Placinta cu branza
Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Impartim aluatul in 6 bucati egale...
Lasagna cu mere
Spalam merele si le dam prin razatoare,le adaugam intr-o cratita,zaharul scortisoara si le calim putin,la final adaugam nuca macinata.lasam sa se raceasca. Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam foile de lasagna,lasam sa fiarba cca 4 min. Le scoatem pe masa avand...
Placinta cu paste si ghebe
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt in putin ulei de masline,cand devine transparenta adaugam ardeii tocati marunt si lasam sa se caleasca impreuna cca 3 min dupa care adaugam ghebele,sardinele cu tot cu sos,rosiile tocate impreuna cu sucul,sare si piper dupa gust amestecam si lasam sa fiarba...
Pizza cu blat de spaghete
Spaghetele le fierbem in apa cu sare timpul indicat pe pachet.Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa. Intr-un bol amestecam ouale cu laptele,sare,piper,adaugam branza si amestecam bine dupa care adaugam spaghetele si amestecam bine. Turnam amestecul intr-o tava unsa si tapetata...
Cuiburi de spaghete
Intr-o oala adaugam apa si sare punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam pastele,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj(cca 8 min). Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Cu ajutorul unei furculite vom forma cuiburi lasand loc la mijloc, Adaugam ardeii(spalati...
Prajitura cu mere si crema de vanilie
BLAT- mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste adaugam galbenusurile,ulieul si laptele treptat mixand bine, Adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie si amestecam cu o paleta, Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...
Prajitura cu iaurt si zmeura
Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam uleiul,faina amestecata cu praful de copt,amestecam bine cu o paleta, Turnam compozitia intr- tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce...