Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, coaja de portocala, facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, galbenusurile batute cu lapte si esenta de portocale.
Incepem sa framantam adunand faina de pe marigine pana ce rezulta un aluat omogen si elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 4 bucati egale. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie rotunda. Asezam in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.
Daca dorim un cerc perfect ne ajutam de o farfurie si decupam aluatul, eu l-am lasat asa cum am reusit sa il intinde.
Ungem prima foaie cu crema de ciocolata,adaugam a 2 foaie,ungem cu crema-a 3 foaie-crema-a 4 foaie.
In mijloc adaugam un pahar si impartim cercul in 4 parti egale, dupa care cele 4 parti le taiem in 2 si obtinem 8 petale.
Din nou cele 8 petale le vom taia in 2 si la final vom obtine 16 petale.
Luam cate 2 petale si le rasucim, una spre stanga si cealalta spre dreapta, le lipim la capat.
Procedam astfel pana vom obtine o floare cu 8 petale. Acoperim cu un prosop si lasam cca 110-15 min sa creasca.
Ungem cu galbenusul batut cu lapte si dam la cuptorul incalzit cca 40 min (eu am facut proba cu scobitoarea dupa 30 min)