publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de icre: Reteta simpla si gustoasa pentru un aperitiv traditional
Iata cum se prepara Salata de icre: Reteta simpla si gustoasa pentru un aperitiv traditional Punem 250 ml apa la fiert si cand da in clocot,adaugam grisul in ploaie, continuu pana ce se ingroasa. Il lasam sa se raceasca foarte bine. Ceapa o curatam,o dam prin razatoare,o punem intr-un...
Desert fursecuri cu ovaz si unt de arahide
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema, adaugam oul si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam untul de arahide si dupa ce l-am incorporat, adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, sarea, praful de copt, mixam pana ce se incorporeaza. La final...
Desert tort cu trei straturi de ciocolata
Blat -topim untul si il lasam sa se raceasca cat timp vom amesteca ingredientele solide. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, sare, cacaua. Batem oul dupa care il amestecam cu untul racit si adaugam in fir subtire peste ingredientele solide. Adaugam...
Desert prajitura rasturnata cu mere
Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata de mere, amestecand din cand in cand; la final, adaugam scortisoara dupa gust. Lasam sa se...
Desert fursecuri cu unt de arahide si ciocolata
Mixam untul la temperatura camerei cu untul de arahide cu zaharul pana devine cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam bicarbonatul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, mixam la viteza mica pana ce incorporam faina. Adaugam picaturile de...
Desert tort cu crema de banane si struguri
Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, esenta si mixam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam lingura cu lingura, amestecand cu...
Bulion
Rosiile le spalam, le indepartam cotoarele, le taiem in sferturi. Le trecem prin masina de tocat carne (la care montam dispozitivul pentru rosii) Le trecem de 2 ori pentru a le stoarce foarte bine. Sucul obtinut il punem intr-o oala (ceaun) incapatoare, adaugam zaharul, sarea si lasam sa...
Desert chec cu fistic si banane
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie; adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza, adaugam peste albusuri, amestecand cu o paleta cu miscari usoare. Faina o amestecam cu praful de copt, cacao, zaharul...
Desert piersici umplute cu crema
Mixam ouale cu zaharul pana ce devine o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam praful de copt si treptat faina, framantam pana ce rezulta un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic. Modelam bilute pe...
Desert fursecuri papuci
Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana ce se termina. La final, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....
Desert tavalita de post
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza bine. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca. 35 min, pana ce trece testul cu...
Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Intr-un bol adaugam zaharul, nuca macinata, stafidele, fulgii de ovaz, scortisoara, esenta de vanilie, untul taiat cubulete. Curatam merele de cotor, le stropim cu zeama de lamaie, le intepam din loc in loc. Adaugam cate o lingurita de umplutura, le asezam in tava unsa cu unt si dam la...
Desert cornulete de post cu miere
Din toate ingredientele pentru cornulete, formam un aluat pe care il amestecam cu mana intr-un bol. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru o ora. Scoatem aluatul de la frigider, luam cate putin din el si formam un mic sul sub forma de potcoava pe care il asezam in tava...
Aperitiv cornuri sarate cu branza
Intr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min. Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam amestecul cu drojdie, oul si omogenizam adaugand treptat laptele caldut. Daca este cazul, adaugam...
Desert invartita cu dovleac si nuca
Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea; amestecam, facem o adancitura, adaugam smantana amestecata cu ouale, praful de copt stins in otet. Incepem sa framantam un aluat, adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen si elastic, la final, framantam cu uleiul pana ce se...
Desert placinta cu mere si nuci
Intr-un ceaun topim untul, adaugam merele, zaharul si calim pana ce scade zeama lasata. Luam de pe foc, adaugam ciocolata, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, drojdia...
Desert tarta cu dovleac si mere
Intr-un ceaun, adaugam untul si dovleacul dat prin razatoare, calim cateva minute, dupa care adaugam merele date prin razatoare, zaharul si calim cateva minute impreuna, la final adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca. Intr-un bol cernem faina, adaugam cu zaharul, sarea,...
Desert placinta cu rahat
Intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei. Incem sa framantam, adaugand treptat un aluat elastic, la final adaugam uleiul pe care il incorporam in...
Desert tarta cu branza si nectarine
Cernem 500 g faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie; amestecam, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, galbenusurile, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam aluatul pana obtinem un aluat nelipicios si nisipos, oprim 2/3 din aluat pe care...
Salata de castraveti
Castravetii ii spalam si ii taiem felii (i-am dat prin razatoare ), ii amestecam cu 2 linguri de sare, ceapa taiata solzisori, acoperim si lasam la frigider 1 ora. Intre timp, intr-o cratita adaugam apa, zaharul, otetul,condimente si punem sa fiarba la foc mediu pana ce se dizolva zaharul....
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Carnea o spalam, o stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, amestecam condimente dupa gust si condimentam carnea. Intr-o tigaie, incalzim uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-un bol care il vom acoperi. In uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa...
Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare
Cum se prepara Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare: Punem oasele de vita la fiert, in cca. 5 l de apa, lasam sa fiarba spumand de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam telina, ceapa, morcovul tocate marunt si lasam sa fiarba legumele....
Ketchup picant
Rosiile spalate le trecem prin masina de rosii. Ceapa, morcovul, telina, ardeii kapia, usturoiul le curatam, le spalam si le tocam marunt (cu ajutorul robotului). Sucul de rosii obtinut il punem la fiert intr-un ceaun, cand da in clocot, adaugam legumele tocate. Adaugam crenguta de...
Zacusca
Ardeii (fara kapia), vinetele le coacem, le curatam de coaja arsa, seminte si le tocam marunt. Dovleceii ii curatam de coaja si ii tocam sau dam prin razatoare (eu am preferat robotul de bucatarie). Ceapa, morcovii, le curatam si le spalam, le tocam (tot cu robotul am preferat eu)....
Ardei umpluti cu dovlecei
Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam conserva de rosii, pasta de tomate, 1 cana de apa. Dovleceii curatati de coaja, ii tocam cubulete...
Desert chec cu pere si ciocolata
Perele le curatam de coaja, le taiem cubulete, le stropim cu zeama de lamaie. Mixam untul moale cu zaharul, adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, la final incorporam perele (din care...
Aperitiv rasucite cu telemea
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu zaharul, dizolvata in putina apa calduta, lasam maiaua 10 min, dupa care adaugam telemeaua. Incepem sa framantam, adaugand treptat untul topit si racit, framantam pana ce rezulta un aluat omogen si...
Aperitiv briose cu cascaval
Intr-un vas amestecam laptele, untul topit, oul batut, iaurtul. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Adaugam amestecul lichid si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam compozitia in forme de briose,...
Desert placinte cu piersici umplute
Aluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, oul batut. Incepem sa framantam cu mana adaugand treptat smantana pana obtiem un aluat nelipicios si elastic. Impartim aluatul in 2 bucati pe care le invelim in...
Shakshuka cu rosii
Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, impreuna cu sare, adaugam usturoiul pisat, amestecam si lasam cca. 1 min, dupa care adaugam rosiile, zaharul, foaia de dafin, piper. Acoperim si lasam pe foc sa fiarba cca. 10 min, amestecand din cand in cand. Spargem ouale peste sos, adaugam sare si...