Desert orez cu prune

de Lau in Dulciuri, 2 Mar 2018 | 3955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune uscate
  • 300 g orez
  • 100-150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu prune:

Orezul il fierbem in apa cu sare, il scurgem si il trecem pe sub un jet de apa rece.

Spalam prunele, dupa care le fierbem in apa cat sa le acopere, cateva clocote, le scurgem de apa, lasam sa se raceasca, le taiem bucati (sau le lasam intregi). 

Intr-o cratita topim zaharul pana ce se caramelizeaza. Adaugam untul si 200 ml apa, amestecam continuu pana ce se dizolva zaharul.

Adaugam orezul, prunele tocate, amestecam, adaugam coaja de lamaie, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creme Anglaise