Desert placinte cu mere

de Lau in Dulciuri, 1 Feb 2018 | 2250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • un varf cutit sare
  • Umplutura
  • 500 g mere
  • 300 g prune(fara samburi)
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • 50 g unt
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu mere:

Aluat-cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, laptele, amestecam cu putina faina dupa care adaugam oul, untul moale taiat cubulete, zaharul, coaja de portocala, sarea.

Framantam aluatul pana este omogen si nu se lipeste de mana (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte dupa caz).

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa dospeasca cca o ora pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un ceaun adaugam untul moale, merele date prin razatoare, prunele (decongelate), taiate marunt, zaharul si punem pe foc amestecand ocazional, pana ce scade zeama lasata de mere.

Luam de pe foc, adaugam scortisoara dupa gust, nuca macinata si cacao, amestecam si lasam sa se raceasca.

Impartim aluatul in 12 bucati care vom forma bilute.

Fiecare biluta o intindem pe masa infainata, adaugam o lingura de mere in mijloc, lipim marginile aducandu-le spre mijloc, dand o forma rotunda placintei.

O intoarcem cu marginile in jos, aplatizam putin cu mana si taiem placinta in 4.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu lapte, daca dorim in mijloc putem adauga mac sau susan.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca caramel