Aluat-cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, laptele, amestecam cu putina faina dupa care adaugam oul, untul moale taiat cubulete, zaharul, coaja de portocala, sarea.
Framantam aluatul pana este omogen si nu se lipeste de mana (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte dupa caz).
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa dospeasca cca o ora pana isi dubleaza volumul.
Umplutura-intr-un ceaun adaugam untul moale, merele date prin razatoare, prunele (decongelate), taiate marunt, zaharul si punem pe foc amestecand ocazional, pana ce scade zeama lasata de mere.
Luam de pe foc, adaugam scortisoara dupa gust, nuca macinata si cacao, amestecam si lasam sa se raceasca.
Impartim aluatul in 12 bucati care vom forma bilute.
Fiecare biluta o intindem pe masa infainata, adaugam o lingura de mere in mijloc, lipim marginile aducandu-le spre mijloc, dand o forma rotunda placintei.
O intoarcem cu marginile in jos, aplatizam putin cu mana si taiem placinta in 4.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu lapte, daca dorim in mijloc putem adauga mac sau susan.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.