Jeleu de rodii-curatam rodiile de seminte, le extragem sucul folosind un storcator de fructe sau blender dupa care strecuram sucul obtinut.
Intr-o cratita adaugam sucul de rodii, zaharul, zeama de lamaie si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul.
Adaugam gelatina hidratata in apa rece, amestecam bine, turnam sucul intr-un bol, tava mai mica decat cea care vom face blatul, tapetata cu folie alimentara si dam la congelator.
Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa.
Amestecam faina cu cacao, praf de copt si cernem deasupra albusurilor batute, esenta de rom, amestecam cu o spatula cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Il lasam sa se raceasca pe un gratar dupa care il vom taia in 2.
Crema de mango-scurgem mango de sirop si il taiem bucati sau il pisam,. Mixam smantana impreuna cu mierea de albine cateva minute dupa care ,adaugam frisca si mixam pana ce isi dubleaza volumul.
Ansamblare-intr-o tava cu inel detasabil adaugam blatul care l-am insiropat cu sirop de la compotul de mango-1/2 crema de mango,in mijloc adaugam jeleul de rodii,restul de crema si deasupra a 2 felie de blat.
Dam la frigider cateva ore.
Decor-Mixam frisca impreuna cu smantana, imbracam tortul cu frisca si dam la rece 30 min.
Jeleu de fructul pasiuni-se golesc semintele de fructul pasiuni si se adauga intr-o craticioara impreuna cu apa si 1 lingura de zahar(depinde cat de dulce vrem)
Punem pe foc cca 4-5 min amestecand continuu pana ce se formeaza un jeleu.
Lasam sa se raceasca cateva minute dupa care adaugam deasupra tortului si decoram dupa plac.