M-am inspirat de la Mirela
Foi-intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, facem o adancitura si adaugam compozitia lichida, esenta de vanilie.
Framantam un aluat omogen si elastic pe care il vom imparti in 4.
Fiecare bucata o intindem intr-o foaie de dimensiunea tavii pe care o vom coace (23x33)
Coacem fiecare foaie pe dosul tavii unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, pana ce se rumeneste pe margini.
Crema-intr-o cratita batem ouale cu zaharul, faina pana ce se omogenizeaza bine, adaugam laptele fierbine amestecand continuu.
Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.
Oprim focul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza.
Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Gemul-fructele, apa, zaharul le punem intr-o cratita si se fierbe la foc mic, spumanad de cate ori este nevoie.
Cand se transforma intr-o dulceata mai lichida, trecem amestecul printr-o sita.
Lichidl care rezulta il punem din nou in cratita, adaugam amidonul dizolvat in putina apa, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce incepe sa se ingroase, apoi lasam sa se raceasca.
Asamblare-in tava in care am copt foile, adaugam prima foaie, se unge cu jumatate de crema, asezam a 2 foaie, ungem cu gemul, a 3 foaie -ungem cu restul de crema ramasa, adaugam ultima foaie, apasam usor, acoperim cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.
1
se poate folosi orice gem care preferati,