Rubarba spalata si curatata se taie in bucati de 1-2 cm, se pune pe foc cu o cescuta de apa si 4 linguri de zahar. Dupa ce incepe sa fiarba se lasa pe foc 5-10 minute. Se lasa la scurs rubarba, iar siropul obtinut se pune pe foc pina scade la jumatate.
Acesta va fi folosit in loc de toping....
Pt blat : untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga pe rind cite un galbenus in timp ce mixam, laptele se amesteca cu laptele batut, faina se amesteca cu praful de copt. Dupa ce am mixat untul cu zaharul si galbenusurile adaugam cite putin lapte si cite putina faina pina le terminam....
Punem laptele la foc intr-o craticioara ca pt gris cu lapte. In cazul meu am ales sa fac placinta saseasca cu mirodenii, iar atunci cind am pus laptele la fiert am adaugat anason stelat, 1 baton scortisoara, 2-3 cuisoare, o bucatica de nucsoara (aproximativ 1/2) si 3 linguri de zahar. Cind...
Am pregatit aparatul conform instructiunilor din carte.
Reteta este luata din carte, dar a suferit mici modificari. Am pregatit aluatul: am batut ouale spuma, am adaugat laptele, uleiul, smintina, romul si am amestecat bine cu un tel toate ingredientele. Am amestecat faina cu praful de...
In vasul robotului de bucatarie am pus faina, sarea si zaharul. Le-am amestecat cu o lingurita. Intr-o cana am pus drojdia, 2 linguri lapte caldut si 1 lingura de faina si am amestecat bine pina ce s-a dizolvat drojdia. Am adaugat si restul de lapte caldut, am pus astfel laptele cu drojdia peste...
Se pune laptele, untul si zaharul la fiert. Aproape de fierbere se adauga cacaua, se amesteca bine cu un tel sa nu ramina cocoloase, se lasa sa dea in clocot si se da deoparte. Se i-au 10 linguri din compozitie si se adauga esenta de vanilie, aceasta fiind glazura pt prajitura.
Dupa ce s-a...
Pt blat: pune ouale in robotul de bucatarie s-au mixeazale cu zaharul, adauga untul topit, zeamma celor 2 portocale, amesteca faina cu amidonul si praful de copt si punele peste compozitia de oua. Pune aluatul rezultat intr-o tava rotunda, de silicon am folosit eu si da-l la cuptorul incins la...
Am curatat nucile de coaja verde(ulterior am aflat ca trebuie sa ramina doar partea alba), iar aici eu am gresit...au mai ramas si ceva firicele de parte verde si nu le-am pus imediat cum le-am curatat in apa rece...deci doar partea alba trebuie sa ramina si puse imediat cum sunt curatate in apa...
Untul topit l-am amestecat cu ouale si zaharul si le-am batut bine cu un tel. Am adaugat laptele batut,eu nu am avut suficient si am completat cu smintina si lapte, esenta si le-am amestecat pe toate. Separat am amestecat faina, praful de sare, praful de copt si le-am adaugat peste compozitia...
Blat: ouale cu zaharul se mixeaza bine de tot pina-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele si esenta de rom, in tot acest timp mixind in compozitie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de oua amestecind de data...
Mixam untul cu zaharul, adaugam pe rind ouale mixind in tot acest timp, adaugam zeama de lamaie, iaurtul, romul, coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt, punem aproape jumatate din cantitatea de faina peste cea cu unt ,iar in tot acest timp mixam. Ultima parte de faina se adauga...
Pt aluat:
-untul l-am taiat cubulete si l-am pus impreuna cu restul ingredientelor intr-un robot si le-am lasat sa se amestece pina au devenit un aluat sfarimicios(2-3 minute),s-au il framintati simplu cu mina.
Am rasturnat aluatul rezultat pe o folie alimentara si l-am dat la frigider pt...
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au incaput in 16 forme.(o tava de 12 buc+4 forme de silicon)Le-am dat la cuptorul incins la 180 grade si...
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pina devin albicioase. Adaugam ceasca de cafea, vanilia si mixam. Ciocolata (eu am folosit 100 gr ciocolata neagra, iar restul ciocolata cu lapte) si untul se topesc la bain-marie si se toarna cite putin peste compozitia de oua in timp ce mixam. Alunele se...
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rind ouale, mixind in tot acest timp, adaugam vanilia si coaja de lamaie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Forma de guguluf o ungem bine cu ulei sau unt si o pudram cu faina, punem compozitia de guguluf facuta...
Pt blat: ciocolata se topeste impreuna cu untul pe bain-marie, se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pina cind se topeste, se adauga galbenusurile pe rind, mixam dupa fiecare, se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, le amestecam cu o spatula se se incorporeze bine, iar la...
Ouale se bat cu zaharul, pina se desfac ouale si se incorporeaza bine, apoi se pun pe baie de aburi si se bat 10 minute pina se ingroasa putin. (aveti grija sa nu fiarba ouale)Se pune apoi compozitia de oua in robot s-au la mixerul de mina si se lasa 5 minute.
Se topeste untul, se amesteca...
Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina cind zaharul s-a topit si a capatat o culoare usor aramie. Punem zaharul caramelizat(fierbinte) intr-un...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat si zaharul, iar cind acestea sunt batute bine de tot, devin lucioase si se tin pe tel. Adaugam migdalele macinate, amestecam cu un tel sa se incorporeze in spuma de albusuri, impartim in doua compozitia si o turnam intr-o forma de tort...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie rupt bucatele. Am lasat masina sa framinte aluatul, l-am scos si l-am pus la loc caldut acoprit cu...
Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda de 24 cm(de silicon am avut eu).
Pt umplutura de mac...
Pregatim blatul : punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Cind sunt amestecate toate, rasturnam aluatul pe masa de lucru...
Am facut rapid aluatul la robot in felul urmator:am pus faina, praful de copt,sarea si untul rece taiat cubulete in vasul robotului si le-am amestecat putin. Oul batut cu laptele le-am pus peste faina, am amestecat din nou, am pus zaharul si vanilia, am mai amestecat putin, iar apoi am rasturnat...
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, se adauga in fir subtire uleiul, apoi se adauga vinul cite putin si coaja rasa de la o portocala. Faina alba se amesteca cu malaiul, praful de copt si praful de sare si se pun peste ingredientele umede. Se amesteca usor cu o spatula si se pune in tava...
Punem 400 ml lapte pe foc impreuna cu zaharul, iar in 100 ml lapte de soia dizolvam budinca. Cind laptele incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata, amestecam pina fierbe si se ingroasa budinca. Biscuitii ii zdrobim cu sucitorul sau la robot si incepem asamblarea in pahare.
Punem 2 linguri de...
Fructele se spala si se curata de codite si se taie in jumatate sau in sferturi, depinde cit sunt de mari fructele.
Pt aluat: se amesteca toate ingredientele in ordinea enumerata mai sus, sau pt un aluat mai pufos faceti ca mine: ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pina devine o spuma...
Perele se curata de coaja, se pastreaza codita, iar partea opusa sa taie in plan drept si se scot simburii. Se pune apa cu zaharul la fiert si se adauga toate mirodeniile in apa. Cind incepe sa fiarba se pun perele, deasupra se pune un capac facut din hirtie de copt. Se lasa perele sa fiarba 5...
Merele se curata de coaja si se taie in doua, obtineti 3 jumatati de mar.Le curatati si locsorul in care au stat semintele si codita, iar in locul lor bagati in fiecare cite un betisor de scortisoara. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie nu f subtire aluatul si imbracati merele in el dar fara a...
Bananele le zdrobim cu furculita pina se face piure si adaugam iaurtul peste ele. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie, se aduga ouale pe rind, se amesteca, se adauga piureul de banane cu iaurt. Faina se amesteca cu praful de copt, scortisoara si vanilia si se adauga peste...
Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam la urma extractul de stevie, mixam in continuare si adaugam galbenusurile, apoi uleiul, laptele amestecat cu ceaiul verde, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam incet cu un tel...
Inghetata de rubarba
Rubarba spalata si curatata se taie in bucati de 1-2 cm, se pune pe foc cu o cescuta de apa si 4 linguri de zahar. Dupa ce incepe sa fiarba se lasa pe foc 5-10 minute. Se lasa la scurs rubarba, iar siropul obtinut se pune pe foc pina scade la jumatate. Acesta va fi folosit in loc de toping....
Prajitura "Valurile Dunarii"
Pt blat : untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga pe rind cite un galbenus in timp ce mixam, laptele se amesteca cu laptele batut, faina se amesteca cu praful de copt. Dupa ce am mixat untul cu zaharul si galbenusurile adaugam cite putin lapte si cite putina faina pina le terminam....
Placinta saseasca cu mirodenii
Punem laptele la foc intr-o craticioara ca pt gris cu lapte. In cazul meu am ales sa fac placinta saseasca cu mirodenii, iar atunci cind am pus laptele la fiert am adaugat anason stelat, 1 baton scortisoara, 2-3 cuisoare, o bucatica de nucsoara (aproximativ 1/2) si 3 linguri de zahar. Cind...
Gogosele la aparat (Doughnut)
Am pregatit aparatul conform instructiunilor din carte. Reteta este luata din carte, dar a suferit mici modificari. Am pregatit aluatul: am batut ouale spuma, am adaugat laptele, uleiul, smintina, romul si am amestecat bine cu un tel toate ingredientele. Am amestecat faina cu praful de...
Savarina uriasa sau Baba au Rhum
In vasul robotului de bucatarie am pus faina, sarea si zaharul. Le-am amestecat cu o lingurita. Intr-o cana am pus drojdia, 2 linguri lapte caldut si 1 lingura de faina si am amestecat bine pina ce s-a dizolvat drojdia. Am adaugat si restul de lapte caldut, am pus astfel laptele cu drojdia peste...
Prajitura cu visine
Se pune laptele, untul si zaharul la fiert. Aproape de fierbere se adauga cacaua, se amesteca bine cu un tel sa nu ramina cocoloase, se lasa sa dea in clocot si se da deoparte. Se i-au 10 linguri din compozitie si se adauga esenta de vanilie, aceasta fiind glazura pt prajitura. Dupa ce s-a...
Tort de ciocolata cu portocale
Pt blat: pune ouale in robotul de bucatarie s-au mixeazale cu zaharul, adauga untul topit, zeamma celor 2 portocale, amesteca faina cu amidonul si praful de copt si punele peste compozitia de oua. Pune aluatul rezultat intr-o tava rotunda, de silicon am folosit eu si da-l la cuptorul incins la...
Dulceata de nuci verzi
Am curatat nucile de coaja verde(ulterior am aflat ca trebuie sa ramina doar partea alba), iar aici eu am gresit...au mai ramas si ceva firicele de parte verde si nu le-am pus imediat cum le-am curatat in apa rece...deci doar partea alba trebuie sa ramina si puse imediat cum sunt curatate in apa...
Pancakes
Untul topit l-am amestecat cu ouale si zaharul si le-am batut bine cu un tel. Am adaugat laptele batut,eu nu am avut suficient si am completat cu smintina si lapte, esenta si le-am amestecat pe toate. Separat am amestecat faina, praful de sare, praful de copt si le-am adaugat peste compozitia...
Prajitura cu branza si fragute
Blat: ouale cu zaharul se mixeaza bine de tot pina-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele si esenta de rom, in tot acest timp mixind in compozitie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de oua amestecind de data...
Chec umed cu cirese
Mixam untul cu zaharul, adaugam pe rind ouale mixind in tot acest timp, adaugam zeama de lamaie, iaurtul, romul, coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt, punem aproape jumatate din cantitatea de faina peste cea cu unt ,iar in tot acest timp mixam. Ultima parte de faina se adauga...
Tarta crumble cu rubarba si capsuni
Pt aluat: -untul l-am taiat cubulete si l-am pus impreuna cu restul ingredientelor intr-un robot si le-am lasat sa se amestece pina au devenit un aluat sfarimicios(2-3 minute),s-au il framintati simplu cu mina. Am rasturnat aluatul rezultat pe o folie alimentara si l-am dat la frigider pt...
Savarine
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au incaput in 16 forme.(o tava de 12 buc+4 forme de silicon)Le-am dat la cuptorul incins la 180 grade si...
Tort cu ciocolata si alune
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pina devin albicioase. Adaugam ceasca de cafea, vanilia si mixam. Ciocolata (eu am folosit 100 gr ciocolata neagra, iar restul ciocolata cu lapte) si untul se topesc la bain-marie si se toarna cite putin peste compozitia de oua in timp ce mixam. Alunele se...
Guguluf cu zmeura
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rind ouale, mixind in tot acest timp, adaugam vanilia si coaja de lamaie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Forma de guguluf o ungem bine cu ulei sau unt si o pudram cu faina, punem compozitia de guguluf facuta...
Tort cu ciocolata, rubarba si frisca
Pt blat: ciocolata se topeste impreuna cu untul pe bain-marie, se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pina cind se topeste, se adauga galbenusurile pe rind, mixam dupa fiecare, se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, le amestecam cu o spatula se se incorporeze bine, iar la...
Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard
Ouale se bat cu zaharul, pina se desfac ouale si se incorporeaza bine, apoi se pun pe baie de aburi si se bat 10 minute pina se ingroasa putin. (aveti grija sa nu fiarba ouale)Se pune apoi compozitia de oua in robot s-au la mixerul de mina si se lasa 5 minute. Se topeste untul, se amesteca...
Crema de zahar ars
Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina cind zaharul s-a topit si a capatat o culoare usor aramie. Punem zaharul caramelizat(fierbinte) intr-un...
Raza de soare cu migdale
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat si zaharul, iar cind acestea sunt batute bine de tot, devin lucioase si se tin pe tel. Adaugam migdalele macinate, amestecam cu un tel sa se incorporeze in spuma de albusuri, impartim in doua compozitia si o turnam intr-o forma de tort...
Cozonac cu nuca
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie rupt bucatele. Am lasat masina sa framinte aluatul, l-am scos si l-am pus la loc caldut acoprit cu...
Tarta cu mac si brinza
Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda de 24 cm(de silicon am avut eu). Pt umplutura de mac...
Tarta cu branza si capsuni
Pregatim blatul : punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Cind sunt amestecate toate, rasturnam aluatul pe masa de lucru...
Scones
Am facut rapid aluatul la robot in felul urmator:am pus faina, praful de copt,sarea si untul rece taiat cubulete in vasul robotului si le-am amestecat putin. Oul batut cu laptele le-am pus peste faina, am amestecat din nou, am pus zaharul si vanilia, am mai amestecat putin, iar apoi am rasturnat...
Prajitura cu malai si miez de lapte
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, se adauga in fir subtire uleiul, apoi se adauga vinul cite putin si coaja rasa de la o portocala. Faina alba se amesteca cu malaiul, praful de copt si praful de sare si se pun peste ingredientele umede. Se amesteca usor cu o spatula si se pune in tava...
Desert la pahar, de post
Punem 400 ml lapte pe foc impreuna cu zaharul, iar in 100 ml lapte de soia dizolvam budinca. Cind laptele incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata, amestecam pina fierbe si se ingroasa budinca. Biscuitii ii zdrobim cu sucitorul sau la robot si incepem asamblarea in pahare. Punem 2 linguri de...
Prajitura simpla cu capsuni
Fructele se spala si se curata de codite si se taie in jumatate sau in sferturi, depinde cit sunt de mari fructele. Pt aluat: se amesteca toate ingredientele in ordinea enumerata mai sus, sau pt un aluat mai pufos faceti ca mine: ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pina devine o spuma...
Pere aromate in sirop
Perele se curata de coaja, se pastreaza codita, iar partea opusa sa taie in plan drept si se scot simburii. Se pune apa cu zaharul la fiert si se adauga toate mirodeniile in apa. Cind incepe sa fiarba se pun perele, deasupra se pune un capac facut din hirtie de copt. Se lasa perele sa fiarba 5...
Mere caramelizate in aluat
Merele se curata de coaja si se taie in doua, obtineti 3 jumatati de mar.Le curatati si locsorul in care au stat semintele si codita, iar in locul lor bagati in fiecare cite un betisor de scortisoara. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie nu f subtire aluatul si imbracati merele in el dar fara a...
Prajitura cu banane si fructe confiate
Bananele le zdrobim cu furculita pina se face piure si adaugam iaurtul peste ele. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie, se aduga ouale pe rind, se amesteca, se adauga piureul de banane cu iaurt. Faina se amesteca cu praful de copt, scortisoara si vanilia si se adauga peste...
Tort cu ciocolata si menta
Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam la urma extractul de stevie, mixam in continuare si adaugam galbenusurile, apoi uleiul, laptele amestecat cu ceaiul verde, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam incet cu un tel...