Scones

de simona72 in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 4731 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista cu urmatoarea explicatie:sunt traditionale bucatariei scotiene, se fac dulci si sarate, dar eu am ales varianta dulce, servite cu dulceata, nutella s-au miere dupa preferinte, alaturi de o cana de ceai s-au lapte.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 70 gr unt
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Am facut rapid aluatul la robot in felul urmator:am pus faina, praful de copt,sarea si untul rece taiat cubulete in vasul robotului si le-am amestecat putin. Oul batut cu laptele le-am pus peste faina, am amestecat din nou, am pus zaharul si vanilia, am mai amestecat putin, iar apoi am rasturnat tot aluatul pe masa infainata si am framintat usor aluatul pina devine compact. L-am pus in folie alimentara si l-am dat pt o ora la frigider. Pe masa infainata am intins o foaie groasa de aprox. 0,5 cm , iar cu ajutorul unei forme rotunde am taiat cerculete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 150 grade pt 15 minute.

Le-am lasat sa se raceasca si cu ajutorul unei pensule de bucatarie am indepartat surplusul de faina de pe ele. Le-am savurat cu dulceata de smochine alaturi de o cana de ceai.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele pudrate