Cum pe site am vazut acest desert, care se numara printre deserturile copilariei, am zis sa-l fac ca tot nu l-am facut de mult timp. Sunt atit de multe retete de desert incit acum nici nu am timp sa mai repet prajitura, tortul, placinta, tarta, etc... Cred ca este cel mai usor desert, poate sa-l faca oricine.
Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina cind zaharul s-a topit si a capatat o culoare usor aramie. Punem zaharul caramelizat(fierbinte) intr-un vas termorezistent, tapetam fundul si marginile vasului cu zaharul caramelizat. Batem ouale cu zaharul si vanilia cit sa se dezlege bine ouale, adaugam laptele, le amestecam bine pe toate si le turnam in vasul cu zaharul caramel. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 50-60 minute. Serviti simpla sau cu frisca, inghetata, chiar si fructe, cum va place.
Pofta buna!!!
1
zaharul caramel il puteti topi direct in vasul pe care apoi il introduceti in cuptor,din pacate vasele mele au protectie de ebonita la minere si nu le pot baga la cuptor, iar vasele din ceramica nu le pun pe flacara de teama sa nu se sparga