Aperitiv gogosele cu ton si masline

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2020 | 5402 vizualizari

 

 Le puteti servi drept aperitiv (cald sau rece), masa principala sau cina. Reteta am gasit-o pe net, la Bendetta, o italianca tare simpatica...
Alaturi de gogosi eu am facut o salata de cartofi si un sos pe baza de iaurt. Voi le serviti cu ce va place, chiar si simple sunt grozave.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr masline verzi fara samburi
  • 1 cutie ton in suc propriu
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 100 ml apa minerala(sunt mai fragede)
  • ½ lingurita bicarbonat
  • Coaja rasa fin de la jumatate de lamaie sau 1 lingurita
  • Aproximativ 250 gr faina alba
  • Optional: rozmarin, busuioc, patrunjel
  • Ulei pentru prajit gogosile
  • Pentru servit:
  • salata de cartofi,
  • dresing din iaurt,
  • salata verde
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv gogosele cu ton si masline:

Intr-un robot de bucatarie se pun maslinele si se zdrobesc. Peste masline se adauga conserva de ton scursa de zeama. Se maruntesc impreuna timp de cateva secunde.

Separat, se face un aluat. Intr-un bol se pun oale si se mixeaza doar cateva secunde, ata cat sunt batute ca pentru omleta. Se adauga apa si uleiul si se amesteca. Peste ingredientele umede adaugam faina, coaja de lamaie bicarbonatul, un praf de sare si piper. Mixam din nou ingredientele. Rezultatul trebuie sa fie unul asemanator cu cel de clatite. Daca aveti un aluat prea subtire mai adaugati putina faina, iar daca este prea gros mai subtiati cu putina apa. Eu am folosit apa minerala, dar nu este absolut necesar. Se poate folosi desigur si apa plata. Ideea este ca ies mai fragede si mai pufoase cu apa minerala, exact ca si clatitele.

Peste aluatul de gogosi punem amestecul de masline si ton. Daca ne place si vrem putem sa suplumentam aroma gogosilor cu rozmarin maruntit, busuioc sau patrunjel toc fin.

Intr-o craticioara sau tigaie punem ulei la incins. Cand uleiul devine incins bine luam o lingurita, o inmuiem in ulei, apoi luam o lingurita plina de aluat. Punem in uleiul incins gramajoare de aluat si prajim gogosile la foc mediu spre mare pe ambele parti. Nu aglomeram, nu ingramadim gogosile in tigaie in timp ce le prajim. Ele cresc in volum si trebuie sa avem spatiu sa le intoarcem. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Pentru salata de cartofi: cartofi fierti in coaja curatati si taiati cuburi, masline verzi taiate felii, 1 ceapa rosie taiata pestisor, 3-4 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust, zeama de la jumatate de lamaie sau 1-2 linguri otet. Se amesteca toate ingredientele pentru salata de cartofi.

Pentru dresing: 1 catel de usturoi zdrobit sau pisat, 125 gr iaurt gras grecesc, 2 linguri ulei de masline, zeama de la ½ lamaie, sare si piper proaspat rasnit(optional puteti sa puneti un avocado bine copt si sa mixati toate ingredientele intr-un robot).

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gogosele cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

31.10.2020, 15:34

Ce bine arată!

Gherca Daniela 1

01.11.2020, 14:02

RuxyRux 1

11.11.2020, 17:43

Am venit sa pun reteta la favorite *****, si inca ceva...imi era dor de tine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu ciuperci si legume