Am mai avut incercari de a face guguluf si nu mi-a iesit...asa ca de data asta m-am inarmat cu rabdare si am cautat o reteta care am crezut ca ma va satisface. Asa am dat de reteta lui diaconta si am zis ca asta imi va aduce reusita. Dorinta de al face a coincis si cu plecarea la Slanic si cu faptul ca nu puteam risca sa duc un tort care din cauza calduri s-ar fi stricat s-au sar fi topit crema....Spre bucuria mea a iesit aspectuos si bun zic eu...avind in vedere ca a fost facut vineri seara si mincat duminica dimineata.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rind ouale, mixind in tot acest timp, adaugam vanilia si coaja de lamaie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Forma de guguluf o ungem bine cu ulei sau unt si o pudram cu faina, punem compozitia de guguluf facuta si presaram deasupra zmeura .
Mie compozitia mi-a iesit destul de ferma si mi-a fost teama ca zmeura nu va intra in compozitie si atunci am mai impins-o putin cu degetul in aluat. Bagam guguluful la cuptorul incins la 180 grade pt 35-40 minute.
Il lasam sa se raceasca in forma, iar cind mai este putin caldut punem siropul fiert si racit facut din apa, zahar si suc de lamaie. L-am mai lasat 15-20 minute sa absoarba bine siropul si l-am rasturnat pe platou. L-am ornat cu zahar pudra si gata...
Pofta buna!!! Multumesc Dia!!!>:D<
1
a iesit umed, dar se poate pune si mai mult sirop daca-l doriti mai insiropat