Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard

de simona72 in Torturi, 17 Mai 2013 | 14564 vizualizari

 

De la inceput va spun ca m-am indragostit. L-am urmarit de multe ori la tv si ma cucerit de-a dreptul. Este genul de barbat de care m-as indragostii atit de usor, cu zimbetul lui sarmant, de usurinta cu care face toate bunatatile dulci si-ti da impresia ca le poti face si tu...De origine franceza este un Patissier celebru mutat in Marea Britanie din 1989. El a declarat în interviuri că, în ciuda activității sale, el nu are un dinte dulce și că slăbiciunea lui este branza. Deci....ne potrivim:))

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 125 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

pt umplutura:

  • 400 ml smantina pt frisca
  • 100 gr zahar
  • fructe(capsuni,afine,zmeura)

pt decor:

  • frunze de menta
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard:

Ouale se bat cu zaharul, pina se desfac ouale si se incorporeaza bine, apoi se pun pe baie de aburi si se bat 10 minute pina se ingroasa putin. (aveti grija sa nu fiarba ouale)Se pune apoi compozitia de oua in robot s-au la mixerul de mina si se lasa 5 minute.

Se topeste untul, se amesteca mereu in el si se lasa pina devine usor aramiu. se pune untul peste oua in timp ce se mixeaza. La urma se adauga faina amestecat cu praful de copt, se amesteca usor si se pune aluatul intr-o forma rotunda, de silicon am avut eu. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.  Va asigur ca va iesi un pandispan perfect.  

Frisca se bate spuma cu zaharul. Fructele se spala, se rup coditele, iar cele mari se taie in sferturi. (capsunile sunt prospete, celelalte congelate)

Blatul racit se taie in trei parti si se asambleaza: se pune pe platoul de servit tortul primul blat, se unge cu frisca batuta, deasupra fructe, alta parte de blat se unge cu frisca, urmatoarea foaie de blat, se pune frisca ramasa si fructe dupa bunul plac.

Se lasa la frigider pt 2ore. Pt decor am folosit frunzulite de menta si zahar pudra. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

pandispanul este perfect, dar se poate insiropa atunci cind asamblam tortul

2

eu am respectat intocmai reteta maestrului, singura diferenta a fost ca, cantitatile lui au fost duble, a facut un tort mai mare,dublu

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Constelatialeu 1

22.06.2013, 17:01

La multi ani !
Sa zic si aici,poate-mi dai o bucatica...de coasta..

simona72 1

22.06.2013, 17:21

Multumesc mult dragilor!!! Cleme carnita am dar fara oase de rontait

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 08:54

ce bun este !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere Streusel