Este cea mai usoara prajitura de facut din cite cunosc eu. O fac de cind stiu eu ca am inceput sa fac prajituri. Azi am facut-o pt ca nu puteam sa stau mult timp in bucatarie si pt ca aveam niste capsuni cumparate si nu se ingramadea nimeni sa le manince.
Fructele se spala si se curata de codite si se taie in jumatate sau in sferturi, depinde cit sunt de mari fructele.
Pt aluat: se amesteca toate ingredientele in ordinea enumerata mai sus, sau pt un aluat mai pufos faceti ca mine: ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pina devine o spuma deschisa la culoare, se adauga uleiul treptat ca la maioneza, laptele, iar la urma amestecam usor cu telul faina amestecata cu praful de copt.
Punem toata compozitia in tava cu hirtie de copt, iar deasupra asezam fructele si cele 2 linguri de zahar brun.
Dam prajitura la copt la 180 grade pt 30 minute sau pina trece testul cu scobitoarea. Pt decor si pt a intensifica gustul fructelor am pus citeva capsuni si zmeura pe foc cu 2 linguri de zahar si 5 linguri apa. Am lasat sa fiarba citeva minute fructele, le-am pasat la robot, iar apoi am ornat prajitura racita cu aceast jeleu de fructe.
Pofta buna!!!!
1
daca nu bateti oule si amestecati doar ingredientele prajitura tot buna va iesi
2
capsunile se pot inlocui si cu alte fructe(caise,piersici,prune,visine,cirese,etc)
3
jeleul de fructe se poate inlocui cu zahar pudra