Unul din membrii familiei m-a intrebat cu ceva vreme in urma daca as putea sa-i fac savarine. Am zis nu, categoric. Nici in ruptul capului nu m-am gindit ca le voi face eu vreodata acasa. De cind sunt printre voi am invatat multe lucruri si m-am hotarit sa fac si mult poftitele savarine. Reteta este de la Ruxy, care a luat-o de la Miha. Cu siguranta le voi mai face si voi incerca si alta reteta de la alti bucatarasi. Multumesc!!!!
pt aluat:
pt sirop:
pt umplut:
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au incaput in 16 forme.(o tava de 12 buc+4 forme de silicon)Le-am dat la cuptorul incins la 180 grade si au fost gata in 20 minute.
Le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat in doua pe orizontala.
Am mixat frisca cu zaharul, la urma am adaugat si brinza pt o consistenta mai cremoasa si pt ca frisca sa fie mai ferma.
Pt sirop: am pus apa cu zaharul la fiert, am adaugat mirodeniile si am lasat sa fiarba 5 minute. Am insiropat jumatatile de briose cu siropul racit, le-am umplut cu frisca batuta si am pus capacelele peste frisca.
Briosele sunt ca niste bureti, absorb f bine siropul,dar jeleul pe care l-am pus deasupra a jost si el absorbit si nu se vedea deloc. Am fiert citeva cirese cu 2 linguri sirop de visine si le-am pus deasupra pe savarine.
Sunt foarte dulci si siropoase.
Pofta buna!!!!
1
era suficient sirop din 300 ml apa, iar frisca 300 ml pt ca mi-a mai ramas