Reteta este luata dintr-o carte si trebuia sa fie ceva usor si rapid, dar cum la mine uneori lucrurile se mai Si complica si cind mai si respecti unii pasi din carte, in loc sa devina simplu si bun lucrurile i-au alta intorsatura. Este un tort deosebit de bun, dar glazura din carte nu a iesit asa cum o scrie cartea si in loc sa se vada frumos ea s-a prelins si a intrat in blatul de deasupra..
Pt blat:
pt crema 1:
pt crema 2:
pt glazura:
pt decor:
Pt blat:pune ouale in robotul de bucatarie s-au mixeazale cu zaharul, adauga untul topit, zeamma celor 2 portocale, amesteca faina cu amidonul si praful de copt si punele peste compozitia de oua. Pune aluatul rezultat intr-o tava rotunda, de silicon am folosit eu si da-l la cuptorul incins la 180 grade pt 45 minute. Dupa ce s-a racit blatul in forma l-am scos(blatul meu a iesit putin tzuguiat), i-am taiat partea putin umflata de deasupra sa iasa drept si l-am taiat in doua pe orizontala.
Pt crema 1:intr-un vas am batut oul cu zaharul, am adugat zeama de la o portocala, strecurata, coaja rasa de la portocala,am adugat faina si am batut bine cu telul sa se desfaca, apoi laptele si smantina. Am pus pe aragaz la foc mic crema si am lasat sa fiarba, amestecind intruna. Se lasa sa se raceasca si se mai amesteca uneori in ea.
Pt crema 2:se bate frisa cu zaharul, se adauga brinzica si iaurtul gras. Se hidrateaza gelatina conform instrctiunilor de pe ambalaj si jumatate din gelatina se pune peste frisca.
Pt decor:o portocala se taie felii cint putem de subtiri, se pun cu apa, zaharul la fiert si se lasa pina scade putin apa. Se iau feliile de portocala si se pun in restul de gelatina. Cu sucul ramas se insiropeaza cele 2 blaturi.
Pt asamblare: punem primul blat, insiropam, punem crema de portocale si citeva felii de portocala fiarta in sirop si dam la frigider 30 minute. Punem apoi partea tzuguiata care am taiat-o deasupra, punem frisca si mai dam la frigider pina ce frisca se intareste. Punem blatul de deasupra, insiropam. Aici am facut glazura din carte care mie nu mi-a placut:se fierbe apa cu zaharul, se aduga smantina, se lasa sa dea in clocot, se adauga ciocolata si se amesteca bine pina ciocolata s-a dizolvat. Am pus aceasta glazura,cam subtire, peste tort si peste marginile lui, a intrat putin si in blatul de deasupra. Am pus celelalte felii de portocala ramase deaupra, iar pe margini l-am ornat cu biscuiti pe care i-am dat prin glazura de ciocolata sa stea lipiti.Lsati tortul la frigider citeva ore bune s-au peste noapte si apoi serviti-l. Avind in vedere ca a fost tort aniversar si nu a fost servit acasa platoul de servit este cel cu care a fost transportat.
Pofta buna!!!!
1
faceti alta glazura de ciocolata care sa imbrace tortul frumos, eu am scris-o pe cea care am facut-o din carte si ornatil dupa imaginatie