Dupa cum va spuneam ieri am pregatit un tort pt ziua socrului meu care este diabetic. L-am facut pe mare graba asa ca are mici defecte, am inlocuit zaharul cu extract de stevie. De bun a fost bun, toata lumea a mincat si toti au fost multumiti, iar sarbatoritul in sfirsit a mincat in liniste o felie de tort,nemaifiind nimeni care sa urle pe el"NU AI VOIE!!!!"(asta e soacra mea). Este inspirat de ici de colo, de la fiecare cite putin, nemaitinind minte de la care ce...Trebuia sa fie musai cu ciocolata, fara brinza si fructe...asa ca , asta a iesit...
Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam la urma extractul de stevie, mixam in continuare si adaugam galbenusurile, apoi uleiul, laptele amestecat cu ceaiul verde, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam incet cu un tel pina se omogenizeaza compozitia. Punem compozitia in forma de tort de 24 cm, cu marginile detasabile, pe fund am pus hirtie de copt, iar marginile tapetate cu ulei si faina si dam la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute.
Pt crema: punem toata smintina pt frisca si o mixam bine, adaugam extractul de stevie, iar apoi cite o lingura de iaurt pina il terminam. Punem gelatina la hidratat in zeama de compot, o lasam 10 minute, iar apoi o incalzim usor deasupra flacarii de la aragaz ,amestecind pina se topeste. Frisca batuta o impartim in doua, iar in prima punem ciocolata topita pe bain-marie cu jumatate din gelatina. In cealalta jumatate de frisca punem gelatina ramasa cu esenta de menta.(esenta am pus dupa gust)
Blatul de tort insiropat cu ceai verde, il punem la loc in forma de tort cu marginile detasabile, peste el punem compozitia cu ciocolata, dam la congelator 10 minute, apoi punem compozitia cu menta, dam la congelator 10 minute, apoi lasat la frigider.
Pt decor pregatim gelatina la fel ca si pe cealalta, o punem peste tort si dam la frigider pina se intareste. Inainte de servire dati cu un cutit de jur imprejurul marginii si apoi o scoateti. decorati dupa preferinte, eu nu am mai avut timp de decor si am pus citeva rulouri de ciocolata.
Pofta buna!!!
1
Se poate pune mai multe ciocolata, al meu nu a iesit prea ciocolatos de teama sa nu fie prea mult zahar in ciocolata folosita
2
eu am folosit congelatorul pt ca ma grabeam, daca aveti timp dati doar la frigider
3
frisca trebuie pusa atunci cind o faceti, aici eu am gresit tot din graba, am lasat frisca cu menta prea mult in frigider, iar cind a trebuit sa o pun pe tort se intarise prea mult si nu a avut un aspect prea frumos