Imi plac la nebunie torturile cu frisca, nu ma pricep eu tare bine sa le fac si nici sa le ornez, dar la asta m-am straduit sa-mi iasa bine. Pe cit am muncit la el pe atit de bun este. Rubarba am descoperit-o anul trecut cind am incercat-o, am facut compot si dulceata. Ne-a placut ambele, iar dulceata am mai folosit-o la prajituri.Tulpinile de rubarbă sunt ideale pentru deserturi răcoroase de vară, de obicei în combinaţie cu căpşuni.... Pt blat m-am inspirat de la un tort al lui Miha, iar restul a venit de la sine....
Pt blat:
pt amestecul de rubarba:
pt crema de frisca:
Pt blat:ciocolata se topeste impreuna cu untul pe bain-marie, se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pina cind se topeste, se adauga galbenusurile pe rind, mixam dupa fiecare, se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, le amestecam cu o spatula se se incorporeze bine, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am pus in forma de silicon si am dat la cuptorul incins la 160 grade pt 35-40 minute. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in trei.
Pt amestecul de rubarba:tijele se spala ,se taie capetele si se rup fisii subtiri de la suprafata(se curata de fapt). Se taie bucati de 3 cm, se pune la foc cu apa si zaharul. Dupa ce a dat in clocot se mai lasa 5 minute la fiert, bucatile incep si se desfac, dar nu le fierbeti prea tare. Cind este aprope rece se pune gelatina (hidratata in apa si apoi dizolvata), scortisoara si nucsoara.
Punem primul blat de tort pe platou, punem un strat de rubarba distribuit uniform pe toata suprafta blatului, aluatul va absorbi din sucul de la rubarba, dam la frigider pina ce acesta se intareste(30 minute). Punem apoi un strat de frisca batuta spuma cu brinzica si zahar, mai punem un blat, iar il ungem cu rubarba, dam la frigider, frisca, blat, rubarba, dam la frigider, iar deasupra decoram dupa bunul plac cu frisca.
Este delicios!!! Pofta buna!!!
1
combinatia dintre gustul acrisor de rubarba si frisca este perfecta pt mine