Tort cu ciocolata, rubarba si frisca

de simona72 in Torturi, 29 Mai 2013 | 4515 vizualizari

 

Imi plac la nebunie torturile cu frisca, nu ma pricep eu tare bine sa le fac si nici sa le ornez, dar la asta m-am straduit sa-mi iasa bine. Pe cit am muncit la el pe atit de bun este. Rubarba am descoperit-o anul trecut cind am incercat-o, am facut compot si dulceata. Ne-a placut ambele, iar dulceata am mai folosit-o la prajituri.Tulpinile de rubarbă sunt ideale pentru deserturi răcoroase de vară, de obicei în combinaţie cu căpşuni.... Pt blat m-am inspirat de la un tort al lui Miha, iar restul a venit de la sine....

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 2 linguri cacao

pt amestecul de rubarba:

  • 500 gr tulpini rubarba
  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de nucsoara

pt crema de frisca:

  • 2 cutii a 200 ml fiecare smintina pt frisca PILOS
  • 200 gr brinza proaspata 0,2% grasime de la DELACO
  • 50 gr zahar sau cit doriti de dulce
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, rubarba si frisca:

Pt blat:ciocolata se topeste impreuna cu untul pe bain-marie, se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pina cind se topeste, se adauga galbenusurile pe rind, mixam dupa fiecare, se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, le amestecam cu o spatula se se incorporeze bine, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am pus in forma de silicon si am dat la cuptorul incins la 160 grade pt 35-40 minute. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in trei. 

Pt amestecul de rubarba:tijele se spala ,se taie capetele si se rup fisii subtiri de la suprafata(se curata de fapt). Se taie bucati de 3 cm, se pune la foc cu apa si zaharul. Dupa ce a dat in clocot se mai lasa 5 minute la fiert, bucatile incep si se desfac, dar nu le fierbeti prea tare. Cind este aprope rece se pune gelatina (hidratata in apa si apoi dizolvata), scortisoara si nucsoara.

Punem primul blat de tort pe platou, punem un strat de rubarba distribuit uniform pe toata suprafta blatului, aluatul va absorbi din sucul de la rubarba, dam la frigider pina ce acesta se intareste(30 minute). Punem apoi un strat de frisca batuta spuma cu brinzica si zahar, mai punem un blat, iar il ungem cu rubarba, dam la frigider, frisca, blat, rubarba, dam la frigider, iar deasupra decoram dupa bunul plac cu frisca.

Este delicios!!! Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

combinatia dintre gustul acrisor de rubarba si frisca este perfecta pt mine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, rubarba si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina