Dulceata de nuci verzi

de simona72 in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 4167 vizualizari

 

Nu am facut-o niciodata si am mincat demult, in copilarie...asa ca nu-i mai stiaum gustul si eram tare curioasa. Parerea mea personala, este ca nu asi da-o pe o dulceata de zmeura, capsuni, visine...s-au orice dulceata facuta din fructe parfumate. Nu zic ca nu e buna, a nu fi inteleasa gresit, dar la munca depusa, la cantitatea mica care iasa nu cred ca se merita...

 

INGREDIENTE

  • 120 nuci verzi
  • 500 ml apa
  • 800 gr zahar
  • 4 lamai
  • 2 pliculete esenta de vanilie bourbon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Am curatat nucile de coaja verde(ulterior am aflat ca trebuie sa ramina doar partea alba), iar aici eu am gresit...au mai ramas si ceva firicele de parte verde si nu le-am pus imediat cum le-am curatat in apa rece...deci doar partea alba trebuie sa ramina si puse imediat cum sunt curatate in apa rece.

Asa ramin albe si nu se inegresc.

Dupa ce le-am terminat de curatat le-am pus eu, in apa rece, le-am spalat in mai multe ape, si le-am lasat in apa cu 2 lamai taiate felii.

Din cind in cind rasturnam apa si puneam alta curata peste ele. Le-am lasat asa de pe o zi pe alta, le-am mai luat inca odata la curatat pe cele care erau prea negre.

Le-am fiert de 3 ori citeva minute si le-am pus pe un prosop curat de bucatarie sa se usuce.

Am pus apa cu zaharul la fiert, dupa ce siropul se leaga, am adaugat nucile, vanilia si zeama de la 2 lamai.

Am lasat sa fiarba din nou cam 30 minute dupa ce am adaugat nucile, pine ce siropul era legat.

Am pus dulceata fierbinte in borcane sterilizate, am pus capacul, le-am invelit in patura si le-am lasat 1-2 zile sa se raceasca incet.

Mie mi-au iesit 4 borcanele mici a 230 gr. 

TIPS-URI

1

am folosit 2 perechi de manusi chirurgicale, una peste alta si tot m-am patat pe maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci