Nu am facut-o niciodata si am mincat demult, in copilarie...asa ca nu-i mai stiaum gustul si eram tare curioasa. Parerea mea personala, este ca nu asi da-o pe o dulceata de zmeura, capsuni, visine...s-au orice dulceata facuta din fructe parfumate. Nu zic ca nu e buna, a nu fi inteleasa gresit, dar la munca depusa, la cantitatea mica care iasa nu cred ca se merita...
Am curatat nucile de coaja verde(ulterior am aflat ca trebuie sa ramina doar partea alba), iar aici eu am gresit...au mai ramas si ceva firicele de parte verde si nu le-am pus imediat cum le-am curatat in apa rece...deci doar partea alba trebuie sa ramina si puse imediat cum sunt curatate in apa rece.
Asa ramin albe si nu se inegresc.
Dupa ce le-am terminat de curatat le-am pus eu, in apa rece, le-am spalat in mai multe ape, si le-am lasat in apa cu 2 lamai taiate felii.
Din cind in cind rasturnam apa si puneam alta curata peste ele. Le-am lasat asa de pe o zi pe alta, le-am mai luat inca odata la curatat pe cele care erau prea negre.
Le-am fiert de 3 ori citeva minute si le-am pus pe un prosop curat de bucatarie sa se usuce.
Am pus apa cu zaharul la fiert, dupa ce siropul se leaga, am adaugat nucile, vanilia si zeama de la 2 lamai.
Am lasat sa fiarba din nou cam 30 minute dupa ce am adaugat nucile, pine ce siropul era legat.
Am pus dulceata fierbinte in borcane sterilizate, am pus capacul, le-am invelit in patura si le-am lasat 1-2 zile sa se raceasca incet.
Mie mi-au iesit 4 borcanele mici a 230 gr.
1
am folosit 2 perechi de manusi chirurgicale, una peste alta si tot m-am patat pe maini