Tarta cu branza si capsuni

de simona72 in Prajituri, 24 Apr 2013 | 7998 vizualizari

 

Gasita recent reteta intr-o revista, m-am gindit sa o incerc pina la Paste, sa vedem cum iasa si daca merge si in loc de pasca. Asta ramine sa decida fiecare...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 150 gr brinza de vaci
  • 1 ou
  • 6 linguri ulei
  • 75 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 300 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • pt umplutura:
  • 250 gr brinza de vaci
  • 250 gr smantina
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • esenta de rom
  • 2 linguri amidon
  • un praf de sare
  • capsuni
  • jeleu de fructe(optional)
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si capsuni:

Pregatim blatul: punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Cind sunt amestecate toate, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framintam putin aluatul.

Se intinde o foaie rotunda si se aseaza aluatul cu marginile ridicate in forma de copt tapetata cu ulei si faina.

Pt umplutura: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu brinza, smantina, zaharul, esenta de rom si amidonul si se amesteca bine toate cu un tel. Se inglobeaza albusul batut cu brinza si se pun peste aluatul din forma. Se feliaza fructele si se pun peste brinza, iar  peste se pune optional si jeleu de fructe. Se coace la cuptorul incins la 180 grade pt 45-50 minute. Se pudreaza cind se raceste cu zahar pudra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si a fost mica, folositi una de 28 sau 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie