Zacusca fina cu arome noi

de lia maria in Zacusca, 22 Sep 2010 | 6838 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul ei,…o sa spuneti : alta zacusca…dar ,daca gustati, veti constata ca este deosebita tocmai datorita aromelor noi folosite. Am inlocuit traditionalele mirodenii; cimbrul si foaia de dafin cu rozmarin si tarhon…si credeti-ma este atat de fina si atat de buna…

 

INGREDIENTE

  • 2kg vinete coapte, curatate si tocate
  • 2kg ardei kapia copti, curatati si macinati
  • 2kg ceapa curatata si macinata
  • 5 ardei iuti curatati de seminte si macinati
  • 1 l ulei
  • 3 linguri sare mare
  • 1 l bullion
  • conservant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca fina cu arome noi:

Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam 10’ sa se inmoaie, sa devina sticloasa si apoi adaugam ardeii, amestecam si mai lasam inca 10’, pe foc mic, dupa care adaugam vinetele si apoi bulionul. Pornim cuptorul de la aragaz si pana ce acesta se va incinge, lasam cratita pe flacara si amestecam din cand in cand. Pregatim cateva crengute de rozmarin si tarhon prospat; le spalam, le legam cu ata alba de bumbac si le punem in compozitie. Cand cuptorul este bine incins, introducem cratita, dam focul la mic si lasam sa fiarba, fara sa mai amestecam, inca 1h. Un indiciu ca zacusca este bine fiarta: uleiul va fi ridicat la suprafata.

Intre timp spalam borcanele si capacele in care vom pune zacusca si le lasam la scurs.

Ne pregatim o tava de aragaz in care punem putina apa( de un deget) ne asezam borcanele unul langa altul si cand zacusca este gata fiarta, punem cratita pe un fund de lemn, langa tava cu borcane, scoatem din compozitie ghemotocul cu plante aromatice si-l aruncam si umplem borcanele. Inainte de a pune capacele, adaugam cate un varf de conservant in fiecare borcan si infiletam. Punem borcanele intre paturi sa stea la cald pana a doua zi, cand le etichetam si le asezam pe raft in camara.

Daca nu ati preparat zacusca pana acum, inca nu este prea tarziu…la iarna va va prinde bine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca fina cu arome noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadina73 1

23.09.2010, 00:38

asa o fac si eu numai fara piscatoricu ardei copti e grozava5f

Corinuta 1

25.09.2010, 23:55

Buna,buna,bunaaaaaa!

alinutzika 1

18.08.2011, 23:19

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si ardei