Zacusca tartinabila

de FlaviaD in Zacusca, 11 Sep 2013 | 4440 vizualizari

 

Ca tot a venit toamna si sunt de toate in aceasta perioada, pofta m-a indreptat catre o zacusca gustoasa si buna, fara conservanti si fara ulei care sa se scurga din ea. Asa a luat nastere zacusca mea solida si tartinabila care merge deopotriva si la micul dejun si ca gustare intre mese, dar si la pachet fiindca se poate intinde tare bine pe paine fara sa curga si fara sa provoace neajunsuri. Eu am facut aceasta zacusca pentru a o consuma proaspata, nu am pregatit-o pentru pus la borcan.

 

INGREDIENTE

  • -2 vinete
  • -1 dovlecel marisor
  • -4 rosii
  • -2 ardei capia
  • -2 cepe
  • -4 morcovi
  • -1 cana de seminte crude de floarea-soarelui
  • -1 legatura de patrunjel
  • -1 lingurita de ulei de masline
  • -4 ardei iuti
  • -condimente (sare, piper alb, cimbru, busuioc)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca tartinabila:

Am curatat vinetele si dovleceii de coaja si le-am taiat pe fiecare felii, nici prea groase, dar nici prea subtiri. La fel am procedat si cu morcovii, ardeiul capia, rosiile si ceapa. In ceea ce priveste rosiile, vreau sa mentionez ca nu le-am curatat de pielita.

Mi-am pregatit o tava intinsa pe care doar am uns-o cu putin ulei de susan – este foarte rezistent la temperaturi inalte – si am asezat legumele rasfirat in tava. Am dat la cuptor pentru o ora la foc mic.

Pentru ca am pus foarte putin ulei doar cat sa ung tava si pentru ca am incercat sa asez legumele lejer in tava, nu si-au lasat suc deloc. Poate ca se datoreaza si faptului ca le-am tot intors de pe o parte pe alta – am facut operatiunea aceasta de trei ori.

Cat legumele au fost gata patrunse, am scos tava din cuptor si am lasat totul la racit. Cand legumele s-au racit integral, le-am procesat pe toate la robotul de bucatarie – fara a curata de pielita legumele, oricum are robotul grija de toate – pana am obtinut un piure de legume.

Am adaugat o lingurita de ulei de masline, semintele de floarea-soarelui, condimente si patrunjel proaspat taiat fin. Am mai lasat putin robotul sa le amestece si zacusca a fost gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca tartinabila" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Valclaudia 1

11.09.2013, 23:09

foarte interesanta reteta ta! Cu seminte de floarea soarelui,.... nu n-as fi gandit! Bravoo!

Cris2711 1

12.09.2013, 00:13

FlaviaD 1

12.09.2013, 12:30

Va multumesc tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia