Zacusca

de mihasara in Zacusca, 9 Oct 2015 | 3857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 l bullion
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

  1.  Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore.
  2. Se curata si celelate legume.
  3. Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul).
  4. Se pune ceapa la calit in litrul de ulei pana devine transparenta.
  5. Adaugam morcovii dati prin masina de tocat sau prin robot.
  6. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.
  7. De preferat sa se foloseasca o oala de tuci.
  8. Adaugam si gogosarul dat tot prin masina si amestecam bine.
  9. Lasam sa fiarba putin si adaugam si vinetele date prin masina sau taiate marunt.
  10. Verificam daca ceapa mai este crocanta , daca nu este inseamna ca zacusca este aproape gata.
  11. Potrivim de sare, adaugam piperul si foile de dafin.
  12. Adaugam si bulionul si lasam sa mai clocoteasca putin.
  13. Pregatim borcanele(le spalam bine si le uscam in cupor-in felul acesta le si sterilizam)
  14. Lasam sa se raceasca putin zacusca si o turnam in borcane.
  15. Le inchidem bine si le bagam 10 minute la cuptor.
  16. Le lasam acolo pana la racirea completa (pana a doua zi) dupa care le putem depozita in camara. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe