Zacusca de vinete

de _Alina_ in Zacusca, 12 Oct 2012 | 12402 vizualizari

 

Anul trecut am cam tras chiulul la pus conservele pentru iarna, dar anul acesta nu mi-a mai mers :)) nu ca m-as plange Asa ca saptamana trecuta m-am pomenit acasa cu cateva lazi de legume, care mai de care... De cum le-am primit m-am pus pe trebusoara. Reteta aceasta de zacusca de vinete o fac de ani buni si tot familionul o indrageste, mai putin cel mic, caruia nu-i priesc conservele ;)

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg vinete
  • 4.5 kg ardei kapia + gogosari
  • 600 g ceapa
  • 500 g morcov
  • 500 ml ulei
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Cum pregatesc eu zacusca de vinete:

1. Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;)

2. Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot.

3. Incingeti uleiul intr-o oala non-aderenta si puneti ceapa, dupa ce sa inmuiat putin puneti morcovul si sarea (eu am pus 4 lgt cu varf). Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot. Puneti condimentele: piperul si dafinul dupa gust. Lasati zacusca de vinete la foc potrivit 2 ore si invartiti bine o data la 15 min.

4. Puneti zacusca de vinete fierbinte in borcane sterilizate. Puneti borcanele cu zacusca de vinete cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura, dupa 5-10  minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc.

TIPS-URI

1

Eu am inceput zacusca de vinete intr-o oala de inox si am terminat-o intr-una de tuci :)) (tot tuciul e mai bun). Nu am pus oala direct pe flacara ci mai intai am pus o tabla  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sidy 1

13.10.2012, 07:41

O minunatie de zacusca....

_Alina_ 1

13.10.2012, 07:46

multumesc Meri, Lilik, Simo & Sidy

babi5 1

05.09.2013, 19:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe