Zacusca cu fasole pastai

de Anamaria7 in Zacusca, 22 Sep 2010 | 19284 vizualizari

 

Usoara si buuuuna

 

INGREDIENTE

  • 750ml ulei
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg kapia
  • 3 kg gogosar
  • 1 kg fasole pastai
  • 1 l bulion
  • 4-5 foi de dafin
  • o manuta de boabe de piper
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole pastai:

Legumele se spala. Ceapa se toaca marunt si se opareste, apoi se scurge. Kapia si gogosarul se desfac si se curata de cotoare si orice urma de seminte sau pete care fermenteaza, apoi se dau pe masina de tocat.

Fasolea se curata de codite, se fierbe bine in apa pentru a nu indelunga pregatirea si se taie bucatele, cat de marunt doreste fiecare bucataras :)

In Oala cea Mare :) se incinge uleiul, se caleste putin ceapa, apoi se adauga gogosarul si kapia, foile de dafin si piperul. Se tine la foc mic, sa fiarba incet si sa nu se prinda, preferabil pe plat sau cu ceva tigle puse pe ochiurile aragazului. Cand ardeiul si gogosarul sunt aproape fierti se adauga fasolea si se mai lasa pana totul e fiert. Se adauga intre timp sare, apoi se pune si bulionul si se potriveste gustul.

Dupa ce se pune in borcane, acestea se aseaza pe un prosop in Oala cea Mare :) - care se umple cu apa cam pana la jumatatea borcanelor - si se fierbe in dunst 40 min. Borcanele se lasa sa se raceasca in Oala, acoperite.

TIPS-URI

1

Am auzit din strabuuni ( :)) ) ca nu strica putin otet in zacusca asta. Am incercat, dar mie mi-e de ajuns de acrisoara si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

18.08.2011, 21:05

am pus tot soiul de zacusca,cu vinete,cu ciuperci,cu morcovi,cu ardei iute,cu telina,dar cu pastai n-am auzit im i place ideea

alinutzika 1

18.08.2011, 22:29

nu am auzit pana acum de ea...dar cred ca e foarte buna

marcela1979 1

19.08.2011, 11:45

cred ca e buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole