Zacusca

de Bya Ralu in Zacusca, 20 Aug 2012 | 4598 vizualizari

 

e pentru prima data cand fac zacusca,reteta mi-a dat-o mama mea:) a iesit super super buna:d!din cantitatea asta ies cam 20-21 de borcane (de 450 sau 400)

 

INGREDIENTE

  • 6 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 1 l ulei
  • 2 linguri jumate de sare mare
  • putin piper alb(1 lingurita)
  • 400 g pasta de bulion
  • 2 plicuri conservant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Ceapa se curata si se da toata prin robotul de bucatarie,o maruntim bine si o punem intr-o oala cu 1 litru de ulei si o lasam la foc mic timp de 1 ora jumate.Intre timp se coc vinetele,ardeii kapia si gogosarii.Ardeii kapia si gogosarii se pun intr-o oala,punem sare si se acopera cu un capac.Se curata vinetele cat sunt inca calde,dupa care incepe sa curatam ardeii si gogosarii,se curata si de seminte,zeama care ramane de la ardei se strecacoara cu o sita si se pastreaza.Se dau toate prin masina de tocat.Avem nevoie de o oala mare,cu pereti dublii,se adauga legumele tocate si ceapa fiarta in ulei.Punem sarea si piperul si le lasam la foc mediu si amestecam continuu.Se pun foile de dafin si conservantul.In zeama de la ardei strecurata punem bulionul,amestecam bine si adaugam totul in oala.Se lasa la foc timp de 1 ora 1/2-2 ore.Se pune fierbinte in borcane,se indeasa bine ca sa nu ramana bule de aer,iar deasupra adaugam putin ulei incalzit.Se pune capacul pe fiecare borcan si se pun intr-o tava si se da la cuptor10-15 minute si se lasa acolo pana a doua zi.Borcanele se pun in loc rece si intunescos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

diaconta 1

05.09.2013, 14:14

Nu "va spui" tu Gaby,ca 'paia faceti si voi si nu vreau,lasa sa fie numai a mea buna di tat

roxana_simona 1

05.09.2013, 16:46

buna zacusca

Bya Ralu 1

05.09.2013, 16:49

nu sunt pozele de asa masura sa fiu fica-ta))da ce si mona face zacusca la fel?))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si ardei gogosari