Zacusca

de Ana_Maria269 in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2010 | 8374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ulei
  • 1 kg de ceapa
  • 1 kg de morcovi
  • 4 kg de vinete
  • 3 kg de gogosari amestecati cu kapia
  • 2 teline
  • 1 borcan de pasta de tomate; 800 de g 24 % concentratie
  • 4 catei de usturoi mari sau 5 mici
  • 3 legaturi de patrunjel
  • sare, piper, delicat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Se curata , se spala si se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei. Se aduga morcovul dat pe razatoarea mare , in continuare se pune telina rasa pe razatoarea mare. Ardeii capia si gogosarii se toaca la masina de tocat. Se adauga in cratita. Vinetele coapte si scurse se adauga in fasii ( ne tocate). Se lasa totul sa fiarba aprox. 4 ore. Ultimul se adauga bulionul ( dupa ce se fierb restul legumelor).

Se condimenteaza dupa gust , se adauga usturoiul curatat si pisat , se presara cu patrunjelul tocat marunt. Se mai fierb cam o jumatate de ora  impreuna.

Se pune in borcane uscate, incalzite in cuptor. Se mai baga in cuptor , sa prinda o crusta. Se insurubeaza capacul si el incalzit in cuptor si se lasa o noapte in '' cuib''( sa se raceasca treptat intre paturi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

EUGENIAivan 1

27.11.2011, 19:15

bravo!!!!!!! mai ales ca este facuta cu dedicatie pentru ......................... stim noi doua cine!
te pup matusica!

Panacris 1

27.11.2011, 19:32

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 22:48

tocmai azi am mancat zacusca

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara cu dovlecei