Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm.
I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei.
Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie subtire,l-am lasat la odihnit.
Am pus untul intr-un castron si l-am trecut prin cuptorul cu microunde cca 15- 20 secunde.
Am adaugat rocotta, putina sare si am amestecat, obtinand o crema tartinabila.
Peste foaia de aluat intinsa a uns un strat generos de crema din unt+ricotta.
Am rulat aluatul strans, apoi l-am impartit in 20 parti egale.
Fiecare parte am asezat-o cu spirala de crema in sus, am purdat bine cu faina sa nu se lipeasca de sucitoare, apoi am intins fiecare portie de aluat cat am putut de subtire.
Le-am prajit pe rand in tigaia incinsa in care dupa fiecare placinta am adaugat cate o lingura de ulei.
Sunt foarte bune fierbinti dar si reci, alaturi de un iaurt sau un pahar cu suc de rosii :)
Pofta buna!