O salata de vinete as manca in orice moment al zilei, asa mult imi place. Dincolo de nutrientii pe care ii au, vinetele sunt un ajutor de nadejde in lupta cu kilogramele in plus... :)
Am copt vinetele in vasul Zepter si sunt foarte incantata de gustul lor.
Am spalat vinetele si le-am taiat in doua pe lungime.
Am pus jumatatile in vasul Zepter rece, am pus capacul si am pornit focul.
Cand acul indicator a ajuns in zona verde, am oprit focul, lasand vasul acoperit. Vinetele se coc in continuare.
Cand vinetele s-au copt, am luat cu o lingura miezul si l-am pus intr-o sita la scurs.
Interesant e ca nu s-a facut deloc fum in bucatarie, iar vasul a fost foarte usor de curatat.
Dupa ce s-au scurs bine, am mixat vinetele turnand treptat ulei de samburi de struguri.
Am tocat marunt ceapa si patrunjelul, le-am amestecat cu vinetele si am condimentat cu sare.
Am servit salata cu paine neagra, proaspat facuta si cu rosii.
Va spun doar ca au fost foarte gustoase si ca maine mai fac o tura...